Ανδρείκελα

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος Κελεσίδου Μαρίζα

Στοιχεία Σεναρίου

Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2012 3 3' Μυθοπλασία Κοινωνικό

Σύνοψη

Είναι νύχτα και σε μια σκοτεινή αποθήκη βρίσκονται διαμελισμένα ‘ανδρείκελα’ (crash test dummies). Τρία ανδρείκελα (ένας άντρας, μια γυναίκα και ένα παιδί) ‘ξυπνάνε’ και συζητάνε τις συνθήκες των δυστυχημάτων στα οποία συμμετείχαν. Κάποια στιγμή βλέπουν και ένα ανδρείκελο-μωρό που δεν είναι κατεστραμμένο, αλλά βρίσκεται εκεί επειδή είναι ‘συνδεδεμένο’ με ανδρείκελα –γονείς που έχουν διαλυθεί. Το επόμενο πρωί δύο υπάλληλοι παίρνουν τις κάρτες ομιλίας από τα ανδρείκελα. Επίσης, παίρνουν και το ‘μωρό’ για να το συνδέσουν με άλλα ανδρείκελα ‘γονείς’.

Περίληψη

Είναι νύχτα και έξω από μια εταιρεία που κάνει δοκιμές αντοχής σε καινούργια αυτοκίνητα και μηχανές βρίσκεται μια αποθήκη. Μέσα στη μεγάλη και σκοτεινή αποθήκη βρίσκονται πολλά διαμελισμένα σώματα από ‘ανδρείκελα’ (crash test dummies), τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί σε δοκιμές αυτοκινήτων και πλέον είναι κατεστραμμένα. Είναι στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο και μερικά βρίσκονται στο έδαφος σε αφύσικη στάση. Το φως του φεγγαριού μπαίνει μέσα από το ψηλό παράθυρο και φωτίζει τα πρόσωπα των τριών ανδρείκελων (ένας άντρας, μια γυναίκα και ένα παιδί). Αυτά ‘ξυπνάνε’ και νοιώθουν τους πόνους των δυστυχημάτων στα οποία έλαβαν μέρος πριν τα αφήσουν στην αποθήκη. Πρώτα ο άνδρας, μετά η γυναίκα και στο τέλος το παιδί συζητάνε τις συνθήκες των δυστυχημάτων στα όποια έλαβαν μέρος. Δίνουν έμφαση στους λόγους για τους όποιους συμβαίνουν τα δυστυχήματα, όπως η κούραση, η υπνηλία, η ανεμελιά, η μέθη, η απερισκεψία, σχολιάζοντας με ωμό, σαρκαστικό, συμπονετικό, αλλά και απαξιωτικό τρόπο τους ανθρώπους σχετικά με την οδηγική συμπεριφορά τους. Ο άντρας προσπέρασε ένα φορτηγό με ιλιγγιώδη ταχύτητα, η γυναίκα αποκοιμήθηκε στο τιμόνι και το παιδί βρισκότανε στο πίσω μέρος μιας μηχανής. Κάποια στιγμή βλέπουν ένα ανδρείκελο που είναι μικροσκοπικό σε μέγεθος ‘μωρού’ το οποίο δεν είναι κατεστραμμένο, που όμως βρίσκεται εκεί επειδή τα ανδρείκελα με τα όποια είναι ‘συνδεδεμένο’ (γονείς) έχουν διαλυθεί. Την επόμενη ημέρα το πρωί δύο υπάλληλοι της εταιρείας μπαίνουν μέσα και βλέπουν τα τρία ανδρείκελα να βρίσκονται πεσμένα γύρω από το ‘μωρό’ και τα χέρια τους να το αγγίζουν. Καταλαβαίνουν ότι είχε ενεργοποιηθεί η εφαρμογή της ομιλίας στα ανδρείκελα και παίρνουν τις κάρτες ομιλίας, καθώς αναβοσβήνει το λαμπάκι της αντίστοιχης εφαρμογής που έχουν εγκαταστήσει σε αυτά. Επίσης, βλέπουν και το ανδρείκελο ‘μωρό’ και διαπιστώνουν ότι δεν είναι διαλυμένο και ότι μάλλον από λάθος βρίσκεται εκεί. Το παίρνουν και αυτό, για να το συνδέσουν με άλλα ανδρείκελα ‘γονείς’.

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου



Διαβάστε τo σενάριo

Το σενάριο δεν είναι ελεύθερα διαθέσιμο. Αν ενδιαφέρεστε να το διαβάσετε ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Ο σεναριογράφος δεν επιθυμεί να σχολιαστεί το σενάριό του.