Η ΛΙΣΤΑ

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΕΛΕΝΗ

Στοιχεία Σεναρίου

Τίτλος στα αγγλικά
THE LIST
Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2012 3 3' Μυθοπλασία Δράμα

Σύνοψη

Ο τριανταπεντάρης Μάκης ζεί με τη σοβαρά άρρωστη μητέρα του, η οποία του υπαγορεύει μια λίστα με συμβουλές για το πώς να ζήσει τη ζωή του όταν αυτή φύγει.

Περίληψη

Ο Μάκης, ένας ανύπαντρος τριανταπεντάρης ζεί με τη μητέρα του, η οποία βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της αρρώστιας της. Καθημερινά, ο Μάκης εκτός από το να φροντίζει την άρρωστη μητέρα, συλλέγει σε μια λίστα τις συβουλές που αυτή επιμένει να του υπαγορεύει στην προσπάθειά της να του αφήσει έναν πλήρη οδηγό για το πώς να ζήσει τη ζωή του χωρίς αυτήν στο πλαί του.

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

Η ιδέα που οδήγησε στη σύλληψη αυτής της ιστορίας ήταν ο φόβος μπροστά στο θάνατο και η πανικόβλητη αντίδραση του ανθρώπου που νοιώθει οτι ο χρόνος τελειώνει χωρίς να έχει αυτός προλάβει να ζήσει. Στην περίπτωση της μητέρας της ιστορίας, συγκεκριμένα αποτυπώνεται με υπερβολικό τρόπο ο φόβος ότι δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει το έργο της ανατροφής του γιού, ενός άντρα άνω των τριάντα. Η μητέρα γράφει μια λίστα με “οδηγίες χρήσης” προσπαθώντας να περάσει τη γνώση της και να κοντρολάρει τη ζωή του γιού της. Παρ’ολα αυτά, μέσα από την εξέλιξη της ιστορίας, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στον γιό, ο οποίος όχι τόσο από αγάπη για την άρρωστη μητέρα, αλλά περισσότερο από μια χρόνια συνήθεια να υποτάσσεται στο γονιό, παραμένει δέσμιος των συμβουλών που αυτή εξακολουθεί να του δίνει ακόμη και σ’αυτή την ηλικία. Η παράλογη αντίδραση της μητέρας μπροστά στο θάνατο ίσως τελικά δεν μπορεί να ξεπεράσει τον παραλογισμό του μοντέλου της ελληνικής οικογένειας.


Διαβάστε τo σενάριo

Μπορείτε να στείλετε email στο σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Γράψτε τα σχόλιά σας για το σενάριο.

Όνομα *

Σχόλια *

Γράψτε τον κωδικό *