Punch Line

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος Κριτσωτάκης Μανόλης

Στοιχεία Σεναρίου

Τίτλος στα αγγλικά
Punch Line
Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2022 16 17' Μυθοπλασία Δράμα

Σύνοψη

Ο Χάρης είναι ένας ανερχόμενος stand up comedian. Όταν θα γίνει μάρτυρας κακοποίησης μιας γυναίκας, θα πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στις αρχές του και στην καριέρα του.

Περίληψη

Ο Χάρης είναι ένας νέος ,ταλαντούχος stand up comedian που δίνει τακτικά παραστάσεις στο μπαρ του Τάκη μαζί με τους φίλους του. Αν και είναι αναγκασμένος να δουλεύει πολλές διαφορετικές δουλειές για να τα βγάλει πέρα, είναι ευχαριστημένος από τη ζωή του με τους φίλους του από το stand up και τη σχέση του με τον Τάκη που δείχνει να πιστεύει πολύ σε εκείνον. Όταν θα καταλάβει ότι ο Τάκης συστηματικά κακοποιεί τις εργαζόμενές του, θα τον καταγγείλει ανώνυμα, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Το μόνο που του έχει απομείνει είναι να εκμεταλλευτεί την πρόσβασή στο κοινό, αν θέλει να απονεμηθεί δικαιοσύνη.

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

Μέσα από αυτό το σενάριο ήθελα να μιλήσω για την κακοποιητική συμπεριφορά στους χώρους εργασίας που δε γίνεται γνωστή έξω από αυτούς. Η πιο συνηθισμένη αιτία για αυτό είναι οι υψηλές διασυνδέσεις των κακοποιητών και η διαφθορά σε Αστυνομία και Δικαιοσύνη. Τι γίνεται όμως με εμάς, τους απλούς πολίτες και την έστω και μικρή πρόσβαση που μπορούμε να έχουμε στο δημόσιο λόγο; Πόσοι από εμάς είναι έτοιμοι να συγκρουστούν για να βοηθήσουν τα θύματα; Μέσα από την ιδιότητα του ήρωα σαν καλλιτέχνη που απευθύνεται στο κοινό, θέλησα να θέσω τα παραπάνω ερωτήματα προς τον θεατή. Το ανοικτό φινάλε αφήνει χώρο για ερμηνεία από όσους δουν την ταινία για το ποια θα ήταν η δική τους θέση. Πόσα θα είμαστε πρόθυμοι να θυσιάσουμε αν θα μπορούσαμε να απονείμουμε τη δική μας δικαιοσύνη;


Διαβάστε τo σενάριo

Μπορείτε να στείλετε email στο σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Γράψτε τα σχόλιά σας για το σενάριο.

Όνομα *

Σχόλια *

Γράψτε τον κωδικό *