Zad

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος Κριτσωτάκης Μανόλης

Στοιχεία Σεναρίου

Τίτλος στα αγγλικά
Zad
Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2017 14 15' Μυθοπλασία Κοινωνικό

Σύνοψη

Ο Δήμος είναι ένας φιλόδοξος υπάλληλος σε μεγάλη ιδιωτική εταιρεία. Είναι πρόθυμος να κάνει τα πάντα για να ανέβει ψηλά στην ιεραρχία. Να θυσιάσει τις φιλίες του, τα ενδιαφέροντά και κυρίως να αντέξει χωρίς να κοιμάται. Για όσο χρειαστεί. Περισσότερο από τον καθένα.

Περίληψη

Τα χάπια Zad μπορούν να σε κρατάνε ξάγρυπνο για αρκετές ώρες, αρκεί να κάνεις προσεκτική χρήση. Για αυτό και γίνονται ανάρπαστα στους υπαλλήλους της ιδιωτικής εταιρεία που δουλεύει ο Δήμος. Ο συναγωνισμός για το ποιος θα δουλέψει περισσότερες ώρες χωρίς ύπνο είναι σκληρός, ο Δήμος όμως είναι πολύ φιλόδοξος. Θέλει να καταφέρει να ανέβει στην ιεραρχία. Και θα το κάνει ακόμα και αν χρειαστεί να ποδοπατήσει τις φιλίες του, να προδώσει τη σχέση του, να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του. Για το Δήμο δεν υπάρχουν όρια.

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

Τα χάπια που αναφέρονται στην ταινία ονομάζονται Zadnost που στα ρώσικα σημαίνει απληστία. Το σενάριο αποτελεί τη σκιαγράφηση μιας ζοφερής πραγματικότητας που έρχεται όλο και πιο κοντά στο να γίνει καθημερινότητα. Πόσα είμαστε έτοιμοι να θυσιάσουμε για ένα καλύτερο μισθό, μια υψηλότερη θέση, την υπόσχεση για ένα καλύτερο μέλλον; Κατά την προσωπική μου εμπειρία σαν ιδιωτικός υπάλληλος, παρατήρησα ότι πολλοί εργαζόμενοι ήταν πρόθυμοι να καταπατήσουν κάθε έννοια ηθικής, να θυσιάσουν το χρόνο και την υγεία τους και όλα αυτά για μερικά χρήματα ακόμη. Περνώντας και εγώ από αυτό το στάδιο, έχω πια συνειδητοποιήσει ότι τίποτα από αυτά δεν αξίζει τον κόπο και έτσι αποφάσισα να γράψω ένα σενάριο αναζητώντας κοινό που να έχει ανάλογα βιώματα.


Διαβάστε τo σενάριo

Μπορείτε να στείλετε email στο σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Γράψτε τα σχόλιά σας για το σενάριο.

Όνομα *

Σχόλια *

Γράψτε τον κωδικό *