Phoebias

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος Γραμματικόπουλος Ζαχαρίας

Στοιχεία Σεναρίου

Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2009 4 4' Μυθοπλασία Κοινωνικό

Σύνοψη

Ο φόβος αποτελεί το πιο αρχέγονο ένστικτο. Παίζει βασικό ρόλο στην ζωή των ανθρώπων επηρεάζοντας και καθορίζοντας τις πράξεις και τις σκέψεις τους. Διαχρονικά, σε κάθε μορφή του, υπήρξε αντικείμενο συζήτησης και πολλές φορές πηγή έμπνευσης ιδιαίτερα για τους καλλιτέχνες που αποτύπωσαν με τον δικό τους τρόπο τις φοβίες τους στο χαρτί. Μια παρέα φοιτητών συζητά για τον φόβο και τις επιπτώσεις του κατά την διάρκεια μιας καλοκαιρινής νύχτας.

Περίληψη

Πέντε νεαροί φοιτητές αφήνοντας πίσω το άγχος της εξεταστικής περνάνε τις καλοκαιρινές τους διακοπές σε μια ήσυχη τοποθεσία. Κάθε βράδυ μαζεύονται στην παραλία και συζητάνε, αστειεύονται, προβληματίζονται. Κάποια στιγμή ο Νίκος φοράει ένα μακρυμάνικο και εξομολογείται στα υπόλοιπα παιδιά την φοβία του για τα κρυώματα που τον ταλαιπωρούν συχνά. Η Δώρα τρέμει στην σκέψη των φαντασμάτων και ο Άλκης είναι κλειστοφοβικός. Τα άλλα δύο μέλη της παρέας, η Ιωάννα και ο Παύλος, συμμετέχουν ενεργά στην συζήτηση εκφράζοντας τις σκέψεις τους και προσπαθώντας να εξηγήσουν και να βρουν τα αίτια των φοβιών. Η κουβέντα τους ακροβατεί μεταξύ του χαλαρού και του σοβαρού όπως ακριβώς αρμόζει σε μια νύχτα καλοκαιρινών διακοπών.

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

 


Διαβάστε τo σενάριo

Το σενάριο δεν είναι ελεύθερα διαθέσιμο. Αν ενδιαφέρεστε να το διαβάσετε ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Ο σεναριογράφος δεν επιθυμεί να σχολιαστεί το σενάριό του.