Street photo

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος Ψαλτάκης Γαβριήλ

Στοιχεία Σεναρίου

Τίτλος στα αγγλικά
STREET PHOTO
Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2008 5 5' Μυθοπλασία Δράμα-Περιπέτεια

Σύνοψη

Ένας Έλληνας νέος που μένει στο Βερολίνο, έρχεται για διακοπές στην Αθήνα. Εκεί ενώ περιηγείται ανάμεσα στους δρόμους και φωτογραφίζει σκηνές από την πόλη, γίνεται μάρτυρας μιας εγκληματικής πράξης. Κρυφά και από απόσταση φωτογραφίζει το γεγονός μέχρι που γίνεται αντιληπτός και τον κυνηγάνε αλλά καταφέρνει να ξεφύγει. Επιστρέφει στο Βερολίνο όπου διοργανώνει μια έκθεση με τις φωτογραφίες που τράβηξε.

Περίληψη

Ένας Έλληνας νέος που μένει στο Βερολίνο, φτάνει στο αεροδρόμιο της Αθήνας. Περπατάει στο κέντρο της Αθήνας και φωτογραφίζει διάφορες ενδιαφέρουσες απόψεις της πόλης. Ενώ βρίσκεται σε ένα μη πολυσύχναστο δρόμο βλέπει μέσα σε ένα στενό δρομάκι, έναν άντρα δίπλα σε ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο, να μιλάει σε ένα κοριτσάκι, αυστηρά και αγριεμένα. Ο νεαρός ξαφνιάζεται από τη δράση αυτή και κρυφά την αποθανατίζει με την κάμερά του. Την άλλη μέρα η περιέργεια του νέου, τον οδηγεί ξανά στον ίδιο δρόμο, όπου ξαναβλέπει τον άγριο άντρα, αυτή τη φορά με ένα αγοράκι. Ξαναφωτογραφίζει κρυφά. Έχει καταλάβει ότι πρόκειται για σπείρα που εκμεταλλεύεται τα μικρά παιδιά. Την άλλη μέρα συναντάει τυχαία το κοριτσάκι που φωτογράφισε την πρώτη μέρα, σε ένα καφέ – μπαρ. Θέλει να το βοηθήσει αλλά αντιλαμβάνεται ότι δεν μπορεί. Την τρίτη μέρα ξαναπηγαίνει στο στενό δρομάκι για να ξαναϊκανοποιήσει το φακό του. Εκεί παίρνει την απόφαση να βοηθήσει το μικρό δακρυσμένο κορίτσι αλλά το μόνο που καταφέρνει είναι να τον καταλάβουν. Δύο άντρες της σπείρας τον κυνηγούν αλλά αυτός καταφέρνει να μπει στο μετρό και να τους ξεφύγει. Πίσω στο Βερολίνο ο ήρωας διοργανώνει έκθεση με τις φωτογραφίες που τράβηξε στους δρόμους της Αθήνας . Στην έκθεση μια γυναίκα παρακολουθεί συγκινημένη την φωτογραφία με το κορίτσι και τον αγριεμένο άντρα.

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

Η Susan Sontag στο βιβλίο Περί Φωτογραφίας αναφέρει : «Η φωτογράφηση είναι ουσιαστικά μια πράξη μη - παρεμβολής.... Ενόσω αληθινοί άνθρωποι βρίσκονται εκεί έξω σκοτώνοντας τους εαυτούς τους ή άλλους αληθινούς ανθρώπους, ο φωτογράφος στέκεται πίσω από τη μηχανή του δημιουργώντας το συστατικό στοιχείο ενός άλλου κόσμου: του κόσμου-εικόνα ο οποίος σκοπεύει να επιζήσει περισσότερο απ’όλους μας...» Ο Αριστοτέλης στην Ποιητική μεταξύ άλλων αναφέρει : «Η μίμηση, πράγματι, έιναι σύμφυτη στους ανθρώπους από την παιδική τους κιόλας ηλικία....Εκτός αυτού τα προϊόντα μίμησης προκαλούν ευχαρίστηση σε όλους τους ανθρώπους...Πράγματα που μας προκαλούν δυσαρέσκεια όταν τα βλέπουμε μπροστά μας, μας προκαλούν ευχαρίστηση όταν αντικρύζουμε τις πιο ακριβείς απεικονίσεις τους...» Το παρόν σενάριο είναι μια προβληματική επάνω στα προηγούμενα και στην κατάσταση των πραγμάτων της σημερινής εποχής...


Διαβάστε τo σενάριo

Το σενάριο δεν είναι ελεύθερα διαθέσιμο. Αν ενδιαφέρεστε να το διαβάσετε ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Ο σεναριογράφος δεν επιθυμεί να σχολιαστεί το σενάριό του.