Το κίτρινο γάντι

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος Βιτσεντζάκη Μαρία

Στοιχεία Σεναρίου

Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2009 5 5' Μυθοπλασία Περιπέτεια

Σύνοψη

Ένα αυτοκίνητο περιφέρεται στο κέντρο της Αθήνας με μια νεκρή γριά στο πίσω κάθισμα κι έναν ύποπτο οδηγό. Ένας νεαρός, ο Φώτης, προσπαθεί να μάθει τι συνέβη με εμπόδιο την αστυνομία, που εξιχνιάζει την υπόθεση με παρωπίδες.

Περίληψη

Ο Φώτης, ένας νεαρός 21 ετών, πηγαίνοντας στη δουλειά του ένα πρωί βλέπει σ’ ένα αυτοκίνητο μία νεκρή γριά κι έναν ύποπτο οδηγό, που φοράει στο δεξί του χέρι ένα κίτρινο γάντι. Γεμάτος υποψίες ακολουθεί το όχημα, όμως τον σταματά η αστυνομία για να του δώσει κλήση, επειδή δε φοράει κράνος. Παρόλα αυτά, Ο Φώτης εξακολουθεί ν’ αναζητά το όχημα με τη νεκρή και όταν το βρίσκει επιτέλους σταματημένο μπροστά σε μία εκκλησία προσπαθεί να το διαρρήξει. Για δεύτερη φορά τον εμποδίζει η αστυνομία κατηγορώντας τον για απόπειρα κλοπής αυτοκινήτου. Καταλήγει σε συμφωνία με τους αστυνομικούς, αρκεί να αποδείξει τη θεωρία του για φόνο. Οι αστυνομικοί βρίσκουν και ανακρίνουν τον ύποπτο οδηγό και την κόρη του και οδηγούν το Φώτη στο Αστυνομικό Τμήμα αμφισβητώντας τις υποψίες του για φόνο. «Το κίτρινο γάντι δεν υπήρξε ποτέ» συμπεραίνουν… ή μήπως υπήρξε;

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

Η ιδέα γι’ αυτό το σενάριο ξεκίνησε από ένα πραγματικό γεγονός. Ένα πρωί πηγαίνοντας στη δουλειά, είδα πράγματι το -περιγραφόμενο στο σενάριο- αυτοκίνητο να περιφέρεται σε κεντρικό δρόμο της Αθήνας και έμεινα έκπληκτη με τη θέα της νεκρής στο πίσω κάθισμα και το κίτρινο γάντι στο χέρι του οδηγού. Ίσως και να ήμουν η μοναδική που το πρόσεξε. Πάνω στο σοκ μου δεν πρόλαβα να ακολουθήσω το αυτοκίνητο ή να ειδοποιήσω την αστυνομία για να μάθω τι πραγματικά συνέβη. Έτσι γεννήθηκε η εξέλιξη της ιστορίας. Ωστόσο, αυτό που πραγματικά με ανησυχεί είναι ότι στην πλειοψηφία του κόσμου περνά απαρατήρητη η πραγματικότητα της διπλανής πόρτας, όσο καθημερινή, αθώα ή ένοχη κι αν αυτή δείχνει.


Διαβάστε τo σενάριo

Μπορείτε να στείλετε email στο σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Γράψτε τα σχόλιά σας για το σενάριο.

Όνομα *

Σχόλια *

Γράψτε τον κωδικό *