Ζωντανές Εμπειρίες

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος Χαντζης Γεώργιος

Στοιχεία Σεναρίου

Τίτλος στα αγγλικά
Vivid Experiences
Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2009 5 5' Μυθοπλασία Κωμωδία

Σύνοψη

  Ένας νεαρος ο Γιάννης,ο οποίος ασκεί ένα αμφιλεγόμενο επάγγελμα και ένας.. λιγότερο νεαρός, ο Νίκος, που βρίσκεται πλέον σε σύνταξη, συζητούν ένα βράδυ σε ένα μπαρ. Ενα τηλεφώνημα αναγκάζει τον Γιάννη να επιστρέψει στην δουλειά για ένα έκτακτο περιστατικό, όπου ακολουθεί και ο Νίκος,για να καταλήξουν οι δυο ήρωες μας μπροστά σε μια άκρως ανατρεπτική θεώρηση του επαγγέλματος τους.

Περίληψη

Ο Γιάννης και ο Νίκος είναι δυο φίλοι και πρώην συνάδελφοι, μιας και ο Νίκος έχει παραιτηθεί εδώ και καιρό. Ενα βράδυ συναντιούνται σε ένα μπαρ ύστερα από παράκληση του Γιάννη ο οποίος θέλει κάποιον για να μιλήσει. Ο Γιάννης σαν πιο νεαρός στο επάγγελμα έχει στεναχώριες, ένα επάγγελμα το οποίο πότε δεν μαθαίνουμε πιο ακριβώς είναι (παρά μόνο στο τέλος) άλλα είναι πολύ εύκολο να μαντέψουμε από τους διάλογους που ακολουθούν. Ίσως να είναι ζιγκολό ίσως και κάτι άλλο. Στην κουβέντα που ακολουθεί ο Νίκος φαίνεται να απολαμβάνει την ζωή του συνταξιούχου ενός συνταξιούχου που ο "κλάδος" τους ωθεί στην σύνταξη από σχετικά μικρή ηλικία, ενώ ο Γιάννης που νιώθει μόνος στην δουλειά μιας και είναι και νέος, μάλλον έχει αναθεωρήσει σχετικά με τα καλά του επαγγέλματος. Αφού μιλάνε λίγο περί ανέμων, ο Γιάννης έρχεται στο θέμα,και στον λόγο που ζήτησε να δει τον Νίκο,ο οποίος είναι ένα άτυχες περιστατικό στην δουλειά το οποίο δεν χειρίστηκε μάλλον με την δέουσα προσοχή. Ο Νίκος ακούει με προσοχή αλλά το μυαλό του ταξιδεύει στις παλιές καλές μέρες. Πάνω στην συνομιλία πέφτει ένα έκτακτο τηλεφώνημα από το αφεντικό του Γιάννη και του ζητάει να πάει επειγόντως στην δουλειά. Ο Νίκος αποφασίζει όχι μόνο να συνοδεύσει τον Γιάννη αλλά και να τον βοηθήσει παρ' ότι είναι πλέον στην σύνταξη. Συναντούν στην δουλειά το αφεντικό του Γιάννη και νυν αφεντικό του Νίκου ο οποίος μάλλον χαίρεται να βλέπει τον Γιάννη να υποφέρει και σίγουρα δεν χαίρεται καθόλου που βλέπει τον Νίκο. Οι δυο ήρωες μας μετά από μια άκρως εποικοδομητική συζήτηση με το αφεντικό φεύγουν για το "καθήκον" όπου ανακαλύπτουμε την φύση του πραγματικού επαγγέλματος τους με κωμικό τρόπο.

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

Το όλο στόρι δεν είναι τίποτα αλλά πάρα μια φάρσα, ένα κωμικό gag, που σκοπό έχει να "παίξει" με τον αναγνώστη/θεατή μέχρι την υστάτη στιγμή, όπου αποκαλύπτεται η φάρσα. Η σχέση Νίκου και Γιάννη δεν είναι απλά τυπική σχέση δυο υπαλλήλων που συνεργάζονταν, είναι και σχέση μαθητή/δασκάλου, νέου/παλιού. Το επάγγελμα τους φαίνεται να είναι τέτοιο, που οποιαδήποτε συζήτηση για αυτό μπορεί μόνο να εξαντληθεί απ' αυτούς που το ασκούν. Σε όλη την ιστορία, ίσως να υπάρχει μια νουάρ χροιά εικαστικά, αλλά και στην απόδοση των διαλόγων, όπως επίσης και στον ρυθμό της αφήγησης. Άλλωστε μιας και η ιστορία είναι κατά 80% διάλογοι είναι αποκλειστικά δουλειά των ηθοποιών να μας πείσουν για την ορθότητα και την τυπικότητα των διαλόγων σε ένα επάγγελμα το οποίο αν μη τι άλλο δεν είναι κάτι που μπορεί να κάνει ο καθ' ένας. Εν τέλει όλη η ιστορία χτίζεται γύρω από έναν μύθο σχετικά με το επάγγελμα του ζιγκολό,και καταρρέει όταν βλέπουμε στο τέλος,οτι οι πιο απίθανες δουλειές μπορεί να κρύβουν πράγματα που δεν είχαμε σκεφτεί ποτέ μας.


Διαβάστε τo σενάριo

Μπορείτε να στείλετε email στο σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Γράψτε τα σχόλιά σας για το σενάριο.

Όνομα *

Σχόλια *

Γράψτε τον κωδικό *