Το μυστηριώδες πόδι

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος ΒΙΤΣΕΝΤΖΑΚΗ ΜΑΡΙΑ

Στοιχεία Σεναρίου

Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2009 5 5' Μυθοπλασία Περιπέτεια

Σύνοψη

Ένας άντρας, ο Θωμάς, καταστρώνει ολόκληρο σχέδιο προκειμένου να βρίσκεται κοντά στη γιατρό, με την οποία είναι παράφορα ερωτευμένος.

Περίληψη

Ένας άντρας κυκλοφορεί μ’ ένα όπλο κι ένας άλλος διαρρηγνύει ένα σπίτι. Η Λίζα είναι γιατρός και πηγαίνει στη δουλειά της. Στο ιατρείο της την περιμένει ο Θωμάς, ένας τακτικός ασθενής της Λίζας με κινητικά προβλήματα στο δεξί του πόδι. Την ίδια στιγμή ο διαρρήκτης βρίσκει μία φωτογραφία της Λίζας στο σπίτι. Η Λίζα δεν καταφέρνει να βγάλει διάγνωση για το πόδι του Θωμά και ενώ του προτείνει να δοκιμάσει με κάποιον άλλο γιατρό, εισβάλλει ορμητικά στο γραφείο ο διαρρήκτης, ο Χάρης, που αποκαλύπτεται ότι είναι ο πρώην της Λίζας. Με αφορμή τη φωτογραφία της Λίζας που βρήκε στο σπίτι του Θωμά, ορμάει στο Θωμά με απειλές και βρισιές. Ο Θωμάς, βγάζει όπλο και απειλεί το Χάρη, αλλά όταν η Λίζα προσπαθεί να τον αποτρέψει, το όπλο εκπυρσοκροτεί. Στη συνέχεια η Λίζα δίνει κατάθεση στην αστυνομία, ενώ ο Θωμάς βρίσκεται τραυματισμένος σοβαρά στο νοσοκομείο. Η Λίζα τον επισκέπτεται για να του ανακοινώσει τα δυσάρεστα για το πόδι του και ότι θα αναλάβει τη φροντίδα του. Όταν φεύγει ένας κίτρινος φάκελος στα χέρια του Θωμά επιστρέφει την ίδια φωτογραφία της Λίζας στα χέρια του, ενώ την ίδια στιγμή ένας άλλος κίτρινος φάκελος γεμάτος χρήματα στα χέρια του Χάρη αποκαλύπτει την πλάνη που έστησε ο Θωμάς.

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

Η ιδέα του σεναρίου εμπνεύστηκε αρχικά από ένα ομώνυμο ποίημα του Μπουκόφσκι. Στην πορεία όμως τροποποιήθηκε σεναριακά τόσο, ώστε να παραπέμπει ελάχιστα στο ποίημα. Η σωματική αναπηρία του ήρωα παραμένει ένα μυστήριο ακόμα και μέχρι το τέλος του σεναρίου, αφήνοντας στο θεατή να αναρρωτηθεί αν όντως είχε κάποιο ψυχωσωματικό πρόβλημα ή αν όλα αυτά ήταν απλά και μόνο ένα πρόσχημα για να επιτύχει το στόχο, δηλαδή την προσέγγιση της γιατρού. Όλη η ιστορία είναι ουσιαστικά μία καλοστημμένη από τον ήρωα πλάνη , που εξαπατά τόσο το θεατή όσο και την ίδια τη γιατρό, που έχει πιστέψει σε ένα προφίλ ασθενούς, για τον οποίο το κυρίαρχο συναίσθημα είναι ο οίκτος.


Διαβάστε τo σενάριo

Μπορείτε να στείλετε email στο σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Γράψτε τα σχόλιά σας για το σενάριο.

Όνομα *

Σχόλια *

Γράψτε τον κωδικό *