Απουσία

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος Πετράκη Δωροθέα

Στοιχεία Σεναρίου

Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2009 3 4' Μυθοπλασία Δράμα

Σύνοψη

Το σενάριο είναι βασισμένο στις δυσκολίες των ανθρώπινων σχέσεων. Μέσα από την ιστορία ενός ζευγαριού που αγαπήθηκε με πάθος μπορούμε να δούμε οτι ο έρωτας δεν είναι και δεν μπορεί να είναι εύκολη υπόθεση. Θέλει προσπάθεια και επιμονή για να μπορέσει να διατηρηθεί στο χρόνο. Θέλει οξυγόνο και συνεχή αναζωπύρωση, γιατί διαφορετικά η φλόγα του θα σβήσει και θα μετατραπεί σε απλή στάχτη για να θυμίζει ότι κάποτε εκεί υπήρχε ένας μεγάλος έρωτας. Και οι άνθρωποι θα μείνουν μόνοι κοιτάζοντας το χθες και θα αναρωτιούνται σε ποιο σημείο της διαδρομής χάθηκαν. Θα είναι όμως ήδη αργά…

Περίληψη

Η Μαρία είναι μια γυναίκα δυναμική και πολύ καλή επαγγελματίας. Μέσα της όμως κρύβει μια τεράστια ευαισθησία. Πιστεύει στον έρωτα και στα παραμύθια και πάντα πλάθει το δικό της παραμύθι στολίζοντας το με δυνατές στιγμές ευτυχίας. Μέχρι πριν γνωρίσει τον Δημήτρη είχε σταθεί άτυχη στις ερωτικές τις σχέσεις. Είχε αγαπήσει με πάθος και όμως είχε πληγωθεί. Είχε ζήσει την εξαπάτηση σε κάθε μορφή της. Ήταν όμως απόλυτη στις αντιλήψεις και στα πιστεύω της. Η ερωτική απιστία δεν συγχωρείται και η μοναδική απάντηση που της αξίζει είναι η φυγή και η εξαφάνιση. Ο Δημήτρης εδώ και δύο χρόνια είναι σύντροφος που μοιράζεται τη ζωή της, είναι αυτός που κατάφερε να επουλώσει τις πληγές της και αυτός που πρωταγωνιστεί πλέον στα όνειρα της. Δεν είναι εύκολος άνθρωπος, αλλά γι’ αυτήν είναι ο απόλυτος εκφραστής του έρωτα της. Ζούνε μαζί το παρόν και κάνουνε όνειρα για το κοινό τους μέλλον. Η ζωή όμως είναι σκληρή και πολλές φορές οι άνθρωποι μπορούν να χαθούν μέσα στις υποχρεώσεις της καθημερινότητας. Ο Δημήτρης δουλεύει ατελείωτες ώρες και τις μισές περίπου μέρες του μήνα βρίσκεται εκτός Ελλάδος. Τις μέρες που είναι μαζί με την Μαρία προσπαθεί να ξεκουραστεί και η λαχτάρα του για εκείνη φαίνεται πως έχει πλέον καταλαγιάσει. Τα δυνατά τους αισθήματα έχουν χαθεί και έχουν παραδοθεί άνευ όρων στην μιζέρια της αδυσώπητης καθημερινότητας. Κανείς τους δεν έχει καταλάβει τι έχει συμβεί και κανένας δεν μπορεί να δει καθαρά ότι όλο αυτό που ζούνε είναι η απόρροια του χθες και η θύμηση ενός δυνατού και φλογερού έρωτα. Ώσπου ένα τρίτο πρόσωπο θα κάνει την εμφάνισή του στη ζωή της Μαρίας και θα ταρακουνήσει τα λιμνάζοντα νερά μιας πεθαμένης σχέσης.

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

 


Φωτογραφίες σχετικές με το σενάριο

Φωτογραφία 1 , Φωτογραφία 2 , Φωτογραφία 3

Διαβάστε τo σενάριo

Το σενάριο δεν είναι ελεύθερα διαθέσιμο. Αν ενδιαφέρεστε να το διαβάσετε ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Ο σεναριογράφος δεν επιθυμεί να σχολιαστεί το σενάριό του.