Ένοχο Μυστικό

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος Μαδαράκης Γεώργιος

Στοιχεία Σεναρίου

Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2009 5 5' Μυθοπλασία Θρίλερ

Σύνοψη

Η Άννυ είναι το κορίτσι με τη τέλεια ζωή, σύγχρονο και αγαπησιάρικο, που ζει με τους γονείς της σε μια επαρχιακή πόλη της Ελλάδας. Όταν το πτώμα ενός κοριτσιού ανακαλύπτεται μετά από 20 χρόνια και ο Παντελής Κωστής αρχίζει να ερευνά την υπόθεση, κάτι μεταφυσικό αρχίζει να συμβαίνει στην ζωή της Άννυ, προειδοποιώντας την και βγάζοντας από τη μέση όποιον θα μπορούσε να αποκαλύψει το "Ένοχο Μυστικό".

Περίληψη

Η Άννυ, 25 ετών, ζει με τους γονείς της σε μια επαρχιακή πόλη. Έχει ένα αγόρι τον Γιώργο με τον οποίο είναι από μικροί ερωτευμένοι και μια φίλη την Ελένη. Ο Παντελής, ένας μεσήλικας ιδιωτικός αστυνομικός βλέπει φωτογραφίες από το τόπο του εγκλήματος που έγινε πριν από 20 χρόνια, με ένα κοριτσάκι σε ένα πάρκο. Η Άννυ καθώς χαλαρώνει μέσα στη μπανιέρα, έχει μια ανάμνηση του πάρκου που έπαιζε μικρή. Όταν ανοίγει τα μάτια της, συνειδητοποιεί πως βρίσκεται κάτω από το νερό και κάτι προσπαθεί να τη πνίξει. Ξεφεύγει και βλέπει ζωγραφισμένο στο τζάμι τη πρόταση "ΕΝΟΧΟ ΜΥΣΤΙΚΟ" και ένα κασελάκι. Ο Γιώργος εκφράζει τις ανησυχίες του για την Άννυ στην Ελένη. Όταν εκείνη του αναφέρει πως βρέθηκε θαμμένη η παλιά τους φίλη που παίζανε όταν ήτανε μικρά, ο ιδιότροπος Παντελής που κρυφάκουγε τόση ώρα, πηγαίνει και τους συστήνεται. Καταλήγει με την Ελένη στο σπίτι της Άννυ μήπως και γνωρίζει κάτι σχετικά με τη δολοφονία. Κατά τη διάρκεια της κουβέντας η Άννυ δέχεται ένα απειλητικό μήνυμα το οποίο βλέπει και ο Παντελής. Η Ελένη σκοτώνεται στο ασανσέρ. Ο Παντελής ανακαλύπτει πως το κόσμημα που φορούσε το κοριτσάκι πριν δολοφονηθεί το φορούσε και η Άννυ. Ζητά να βρούνε ποιος έστειλε το απειλητικό μήνυμα και αρχίζει να τη ψάχνει. Ο πατέρας της Άννυ καθώς επισκευάζει μια πρίζα πεθαίνει από ηλεκτροπληξία. Στα νεκροταφεία ο Γιώργος και η Άννυ τσακώνονται και χωρίζουν. Ένα αυτοκίνητο προσπαθεί να σκοτώσει την Άννυ και τη τελευταία στιγμή τη σώζει ο Παντελής. Εκείνη το βάζει στα πόδια και επιβιβάζεται σε ταξί. Ο Παντελής μαθαίνει ποιος έστειλε το απειλητικό μήνυμα. Στο παλιό σπίτι η Άννυ προσπαθεί να ανοίξει ένα παλιό κασελάκι ώσπου μπαίνει ο Γιώργος και την ενημερώνει για τον θάνατο του πατέρα της. Έπειτα υψώνει ένα σφυρί και λίγο πριν το κατεβάσει μπαίνει ο Παντελής και τον σκοτώνει. Η Άννυ παθαίνει υστερία πάνω από το πτώμα του αγαπημένου της, παίρνει το σφυρί και σκοτώνει τον Παντελή. Η Άννυ βγάζει μέσα από το κασελάκι τα παιδικά ρουχαλάκια του μικρού που δολοφονήθηκε πριν 20 χρόνια και αρχίζει να τα προβάρει μπροστά στον καθρέπτη προσποιούμενη πως είναι εκείνο... Η Άννυ συνέρχεται στη νευροκλινική όπου αποκαλύπτεται πως είναι εκεί από 6 ετών όταν σκότωσε ένα κοριτσάκι και ο Παντελής είναι γιατρός της. Ο Γιώργος τη μεταφέρει με το καροτσάκι. Την ευχαριστεί για την αγάπη της και που κράτησε επτασφράγιστο το ένοχο μυστικό του εδώ και 20 χρόνια. Τη σκοτώνει με μια σύριγγα.

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

"Πίσω από τον τέλειο άνθρωπο κρύβεται ένα ένοχο μυστικό" : Πίσω από τον επιτυχημένο άνθρωπο, αυτόν που πότε θαυμάζουμε και πότε μας θέλουν να τον θαυμάζουμε και να ντρεπόμαστε όταν δεν τον ξέρουμε, βρίσκεται και ένα ένοχο μυστικό, που μπορεί να αφορά την διπλή ζωή που κάνει, τη προηγούμενη δουλειά του, τις σεξουαλικές του προτιμήσεις, τα πτώματα που έχει πατήσει... Αυτό το "ένοχο μυστικό", είναι που στο τέλος μπορεί να οδηγήσει στην πλήρη απομυθοποίηση του. Η μήπως όχι;


Διαβάστε τo σενάριo

Μπορείτε να στείλετε email στο σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Γράψτε τα σχόλιά σας για το σενάριο.

Όνομα *

Σχόλια *

Γράψτε τον κωδικό *


grace

15/5/2009 7:38:00 πμ

Ωραιο.!!!

Μαδαράκης Γεώργιος

17/5/2009 1:21:00 μμ

Ευχαριστώ για το σχόλιο σου. Προσπάθησα να συμπυκνώσω μια ιστορία για σενάριο 90 λεπτών μέσα σε 5 λεπτά. Δεν έχω παρακολουθήσει πολλές ταινίες μικρού μήκους αλλά από όσες έχω δει δεν συμπαθώ όσες το περιεχόμενο που προσφέρουν είναι κάτι σαν 2-3 σκηνές ή ένα «ανέκδοτο» και σου δίνουνε την αίσθηση του ανολοκλήρωτου. Σε σύγκριση με το «μεγάλο», αυτό το μικρούλη χάνει πολλά. Λόγο χρόνου, ότι βλέπεις προέρχεται από 1-revision μιας συνολικής διαδικασίας 5 ωρών και στο σημείο που δείχνω κάποια μικρή ικανοποίηση είναι στην αποτύπωση 2 ακόμα υποβοσκούμενων επιπέδων (ίσως κακώς ημιμαρτυρώ το πρώτο, αλλά παρατήρησε αν θες τις σχέσεις και τη συμπεριφορά όλων των πρωταγωνιστών και φέρε στο μυαλό σου την οικογενειακή σχέση «Πατέρας & Κόρη») , και να τηρήσω και κάποιους άλλους κανόνες όπως «η λύση υποβόσκει στη πρώτη σκηνή», «και κωμωδία και σασπένς και συγκίνηση» κ.α.

Kyriakos Damantidis

20/6/2009 1:09:00 πμ

Tέλειο..ένοιωσα πως έχει κάτι μέσα του που με συγκινεί και με συναρπάζει.
Δεν ήξερα όμως τι ήταν αυτό με το πρώτο διάβασμά του. Έτσι λοιπόν χρειάστηκε να το ξαναδιαβάσω από την αρχή και να εστιαστώ στο συναίσθημά μου και στις ευαισθησίες του ίδιου του συγγραφέα