Το προξενιό

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος Μαδαράκης Γεώργιος

Στοιχεία Σεναρίου

Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2009 5 4' Μυθοπλασία Κωμωδία

Σύνοψη

Ο Παντελής είναι ένας φτωχός αγράμματος μεσήλικας που το όνειρο του είναι να γίνει συγγραφέας. Ζει σε ένα επαρχιακό χωριό στις αρχές του 1701 μ.χ. και είναι τρελά ερωτευμένος με τη νεαρή Ελεονόρα με την οποία και διατηρεί για χρόνια σχέση. Όταν η μαμά της Ελεονόρας της ετοιμάζει προξενιό με τον πλούσιο κρεατέμπορα του διπλανού χωριού, ο Παντελής θα πρέπει να σκαρφιστεί κάτι στα γρήγορα πριν να είναι πολύ αργά και τη χάσει για πάντα!

Περίληψη

Ο Παντελής, ένας φτωχός αγράμματος σαρανταπεντάρης που φιλοδοξεί κάποτε να γίνει μεγάλος συγγραφέας ζει στις αρχές του 17ου αιώνα σε ένα επαρχιακό χωριό. Στη φτωχική και ετοιμόρροπη καλύβα του γράφει ένα ερωτικό ποίημα για τη νεαρή αγαπημένη του, την Ελεονόρα, που περιμένει να φτάσει από λεπτό σε λεπτό. Όταν έρχεται η Ελεονόρα του ανακοινώνει πως η μαμά της ετοιμάζει προξενιό με έναν πλούσιο κρεατέμπορα και πως ο Παντελής θα έπρεπε να κάνει κάτι πριν να είναι πολύ αργά για τον έρωτα τους. Ο Παντελής προβληματισμένος πηγαίνει στο δάσος παρακαλώντας το θεό του έρωτα να τον βοηθήσει. Εκεί ένας λαγός τον συμβουλεύει να πάει και να τη κλέψει. Ο Παντελής με μια σκάλα ανεβαίνει στο δωμάτιο της αγαπημένης του για να το σκάσουν. Η μαμά της Ελεονόρας που ακούει φασαρία μπαίνει στο δωμάτιο και τη τελευταία στιγμή ο Παντελής προλαβαίνει να κρυφτεί. Εκείνη κλείνει το παράθυρο και ξυπνάει τη κόρη της να κοιμηθεί στο δικό της δωμάτιο για να μην αρρωστήσει από το κρύο που έμπαζε τόση ώρα από το παράθυρο. Ο Παντελής καταφέρνει και τρυπώνει στο δωμάτιο της Ελεονόρας. Στη προσπάθεια του να ξυπνήσει την αγαπημένη του με ένα φιλί όπως στα παραμύθια, αντικρίζει τη πεθερά του. Τρομαγμένος και κουτσός, κρύβεται στο δωμάτιο της πεθεράς του, πίσω από τη πόρτα. Η Ελεονόρα ακούγοντας φωνές ξυπνάει έντρομη κοπανώντας πάνω του τη πόρτα. Το φαινόμενο επαναλαμβάνετε με κωμικοτραγικό τρόπο ώσπου ο Παντελής πέφτει κάτω αναίσθητος. Το πρωί η Ελεονόρα αποχαιρετά τον αγαπημένο της λίγο πριν τον μεταφέρει το νοσοκομειακό φορείο της εποχής… Η μάνα της βρίσκει το ερωτικό ποίημα που είχε γράψει ο Παντελής και το πετάει από το παράθυρο. Το ποίημα πέφτει πάνω στο κεφάλι του κρεατέμπορα που εκείνη τη στιγμή πήγαινε στο σπίτι για το προξενιό και διαβάζοντας το συγκινείται και καταλαβαίνει πως το προξενιό αυτό είναι λάθος εξαιτίας μακρινής συγγένειας με τον Παντελή. Ο Παντελής και η Ελεονόρα είναι και πάλι μαζί και χαίρονται τον έρωτα τους στο δάσος του χωριού.

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

Το συναίσθημα είναι παγκόσμιο φαινόμενο και συνήθως εκδηλώνεται μέσα από απλά καθημερινά πράγματα που δεν μιλάνε στο μυαλό αλλά μοναχά στη καρδιά των ανθρώπων. Πατώντας πάνω σε αυτό, έγραψα μια απλή ιστορία που διαδραματίζεται στις αρχές του 1701 μ.χ. και που ελπίζω να σας διασκεδάσει.


Διαβάστε τo σενάριo

Μπορείτε να στείλετε email στο σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Γράψτε τα σχόλιά σας για το σενάριο.

Όνομα *

Σχόλια *

Γράψτε τον κωδικό *