Do you want to use me?

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος Ντόκου Σταυρούλα

Στοιχεία Σεναρίου

Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2009 2 3' Πειραματικό

Σύνοψη

Μια γυναίκα ξεπροβάλει από ένα λευκό απροσδιόριστο ΄΄τοπίο΄΄. Έίναι ντυμένη προκλητικά και φοράει κόκκινα αξεσουάρ που ξεχωρίζουν μέσα στο λευκό φόντο. Μοιάζει να είναι κλαμένη. Το βήμα της είναι μετέωρο. Πλησιάζει διαρκώς και διακρίνονται ολοένα και περισσότερες λεπτομέρειες της φιγούρα της. Βάφει τα χείλη της με κόκκινο κραγιόν και με το ίδιο κραγιόν γράφει: DO YOU WANT TO USE MY LIPSTICK? DO YOU WANT TO USE ME?

Περίληψη

Λευκός χώρος ο οποίος λούζεται από άπλετο λευκό φως. Στο βάθος εμφανίζεται μια σκουρόχρωμη κουκκίδα που κινείται αργά προς εμπρός. Η κουκκίδα ολοένα μεγαλώνει καθώς πλησιάζει και σιγά-σιγά διακρίνονται τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά της. Είναι μια νέα γυναίκα με αποκαλυπτικό ντύσιμο,ντελικάτη σιλουέτα, μοντέρνο χτένισμα κόκκινες γόβες και κόκκινο μεταξωτό φουλάρι. Μοιάζει ταλαιπωρημένη και κινείται αργά με μετέωρο βήμα σαν υπνωτισμένη διαγράφοντας μια πορεία που ξεκινά από το άπειρο και μοιάζει να κατευθύνεται πιστά προς ένα συγκεκριμένο σημείο που δεν αποκαλύπτεται. Τα μάτια της είναι μουντζουρωμένα από έντονο μακιγιάζ που έχει ξεβάψει σαν από δάκρυα. Όσο πλησιάζει το βήμα της από ασταθές γίνεται όλο και πιο σίγουρο. Ο ρυθμός του γίνεται ελαφρώς πιο γρήγορος. Η γυναίκα βάφει άτσαλα τα χείλη της μ’ ένα φλογερό κόκκινο κραγιόν που βγάζει από την τσέπη της. Το κόκκινο χρώμα μουντζουρώνει τα χείλη της. Πλησιάζει κι άλλο στην κάμερα. Σταματάει αργά. Κοντοστέκεται. Κοιτάζει σαν να ψάχνει κάτι. Δεν μπορεί να διακρίνει τι υπάρχει μπροστά της. Στέκεται και με το κόκκινο κραγιόν της γράφει μπροστά στο φακό της κάμερας σαν να χειρονομεί: DO YOY WANT TO USE MY LIPSTICK? DO YOU WANT TO USE ME? Η γυναίκα με τα κόκκινα χάνεται τα βήματά της απομακρύνονται. Ακούγονται γυναικείες φωνες που διστακτικά αρχίζουν να τραγουδούν σε όλες τις γλώσσες του κόσμου τραγούδια για τη γονιμότητα και τη νεότητα όπως και νανουρίσματα συνδυασμένα με γυναικείο κλάμα. Τα τραγούδια κορυφώνονται. Οι φωνές μπλέκονται μεταξύ τους δημιουργώντας ένα ηχητικό σύννεφο και συνηχούν με τον ήχο των βημάτων της γυναίκας μέχρι να σβήσουν εντελώς.

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

Το σενάριο περιγράφει περισσότερο μια συνθήκη παρά μια ολοκληρωμένη ιστορία. Πρόκειται για την πορεία μιας γυναίκας από το άπειρο που στο τέλος καταλήγει σε μια χειρονομία σχόλιο για την εκμετάλλευση-κακοποίηση των γυναικών και το εμπόριο λευκής σαρκός. Ο χαρακτήρας της περιγράφεται αφαιρετικά μέσα από πολύ χαρακτηριστικούς ενδυματολογικούς κώδικες ,σχεδόν κλισέ, δεδομένου ότι υπάρχουν συμβολισμοί μέσα από τους οποίους η ιστορία εξελίσσεται. Η αφαιρετική γραφή για ένα θέμα τόσο καθολικό και εκτενές ήταν μια συνειδητή επιλογή προκειμένου να δοθεί στο φιλμικό κείμενο οικουμενικότητα και έντονη εικαστική χροιά, όπως οικουμενικός είναι και ο χαρακτήρας αυτής της γυναικείας φιγούρας. Οι ήχοι που εμφανίζονται στο τέλος αποτελούν τη συμπλήρωση ενός γυναικείου θρήνου που μπορεί να εισακουστεί σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.


Φωτογραφίες σχετικές με το σενάριο

Φωτογραφία 1 , Φωτογραφία 2 , Φωτογραφία 3

Διαβάστε τo σενάριo

Το σενάριο δεν είναι ελεύθερα διαθέσιμο. Αν ενδιαφέρεστε να το διαβάσετε ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Ο σεναριογράφος δεν επιθυμεί να σχολιαστεί το σενάριό του.