Ξέρεις ν' αγκαλιάζεις;

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος Παπαδάτος Σταύρος

Στοιχεία Σεναρίου

Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2010 1 3' Μυθοπλασία Δράμα

Σύνοψη

Μία άποψη για το τέλος του ανθρώπου μετά την έκρηξη…Μια γεύση πικρή στην φρίκη και τον όλεθρο, στον επίλογο μιας ιστορίας του ανθρωπίνου γένους. Μια τραγωδία, η τελευταία! Στο τέλος μια ελπίδα, μια ανάσα , η υποθετική συνεχεία και η νίκη, που αναγνωρίζει νικητές και ηττημένους . Το φως που θα οδηγήσει, η γνώση που θα σπείρει, η αγάπη που θα ενώσει … Ο Άνθρωπος. ( 63 λ. )

Περίληψη

Εικόνες μιας καταστροφικής έκρηξης. Οι τελευταίοι επιζώντες καταδικασμένοι αργοπεθαίνουν. Κάπου, σε μια σπηλιά δεκάδες μέτρα κάτω απ’ τη Γη, που χρησιμοποίησε μια οικογένεια για καταφύγιο. Μετά από λίγες ημέρες μοναδικός επιζών ένα εννιάχρονο αγόρι που προσπαθεί να καταλάβει τη έχει συμβεί διπλά στους νεκρούς γονείς του, τις νάιλον τσάντες, ανάμεσα σε σταλαγμίτες, σε σκοτεινό και υγρό θάλαμο παίζοντας με βιβλία… Μια λάμψη φωτίζει όλη τη σπηλιά. Ένα κορίτσι στα λευκά ντυμένο εμφανίζεται . Το αγόρι την πλησιάζει. Μετά από τριάντα και πλέον χρόνια στη σπηλιά ζει ένας άντρας διαβάζοντας ένα βιβλίο, απέναντι από μια δυνατή δέσμη φωτός που εισέρχεται στη σπηλιά. Γνωρίζει αρκετά απ’ τον πατέρα του για τον κόσμο που χάθηκε … Είναι αποφασισμένος να βγει στο φως . . . ( 117 λ. )


Διαβάστε τo σενάριo

Μπορείτε να στείλετε email στο σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Γράψτε τα σχόλιά σας για το σενάριο.

Όνομα *

Σχόλια *

Γράψτε τον κωδικό *


Ζερβάτης Ιάννης

12/6/2010 8:18:00 πμ

Διάβασα όλα σχεδόν τα σενάρια που έχουν σταλεί ως σήμερα (μέσα Ιουνίου). Νομίζω, ότι είναι από τα 2-3 που υπάρχουν στο συγκεκριμένο διαγωνισμό που περιέχουν πρωτοτυπία στο θέμα, ανατρεπτικότητα, ποιητικότητα. Διαβάζοντάς το, ήρθε στο νου μου η ατμόσφαιρα ταινιών του μεγάλου Στάυρου Τορνέ (Καρκαλού, Μπαλαμός) αλλά και ταινιών του Ταρκόφσκι (Θυσία, Χάος, Νοσταλγία). Μακάρι, αν αυτή η ταινία βγει ποτέ, να μη διαψευστώ.