Το σπίτι του τρόμου

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος Φούτσιας Δημήτρης

Στοιχεία Σεναρίου

Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2010 3 3' Μυθοπλασία Κοινωνικό

Σύνοψη

Ένα αμάξι με δυο γονείς και τον γιό τους έχει κολλήσει στην κίνηση. Εκείνη την ώρα περνάει έξω από ένα λούνα παρκ. Ο πιτσιρικάς ενθουσιάζεται με το θεαματικό σπίτι του τρόμου και θέλει να πάει. Οι γονείς μιλάνε στο hands free και τον αγνοούν λέγοντας τους ότι δεν είναι για την ηλικία του και θα του αφήσει ψυχολογικά προβλήματα. Επιστρέφουν σπίτι όπου οι γονείς μαλώνουν άσχημα μεταξύ τους γιατί θέλουν να βγουν ξεχωριστά αλλά δεν έχουν που να αφήσουν τον γιο τους. Ο πιτσιρικάς πάει στο δωμάτιο του όπου το σκάει. Τελικά πηγαίνει στο λούνα παρκ όπου μπαίνει στο σπίτι του τρόμου που τόσο ήθελε.

Περίληψη

Ένα αμάξι έχει κολλήσει στην κίνηση σε ένα ασφαλτόδρομο. Εκείνη την ώρα περνάει έξω από ένα λούνα πάρκ στο οποίο υπάρχει ένα σπίτι του τρόμου. Μες στο αμάξι είναι ένας εφτάχρονος πιτσιρικάς με τους γονείς του. Έξω από το «σπίτι του τρόμου» υπάρχει ένα κορίτσι που προσκαλεί τον κόσμο να μπει μέσα και κάνει νόημα στον πιτσιρικά να πάει εκεί. Ο μικρός Λεωνίδας θέλει να πάει στο σπίτι του τρόμου αλλά οι γονείς του τον αγνοούν μιλώντας και οι δυο στο hands feee με φίλους τους. Οι γονείς μεταξύ τους ανταλλάζουν κάποιες μπηχτές και ο πιτσιρικάς βλέποντας πως οι γονείς του δε του κάνουν την χάρη γιατί είναι μικρός για τέτοια θεάματα, παραιτείται απογοητευμένος. Όταν επιστρέφουν στο σπίτι οι γονείς τσακώνονται άσχημα γιατί και οι δυο θέλουν να βγουν το βράδυ και δεν έχουν που να αφήσουν το παιδί. Διαπληκτίζονται και ανταλλάζουν έντονα κατηγορίες μεταξύ τους. Τελικά μετά από έναν μεγάλο καυγά ο πατέρα αποφασίζει να τον πάρει στην δουλειά μαζί του. Οπότε πάνε στο δωμάτιο του, το οποίο είναι άδειο. Η μητέρα πλησιάζει στο παράθυρο και κοιτάζει έξω διαπιστώνοντας ότι το ποδήλατο λείπει και καταλαβαίνουν ότι το έχει σκάσει. Στο λούνα παρκ βράδυ ο μικρός πλησιάζει με το ποδήλατό του. Το κορίτσι του δίνει το χέρι της και μπαίνουν μαζί στο σπίτι του τρόμου.

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΘΕΣΕΩΝ Η παιδική ψυχοσύνθεση και το οικογενειακό περιβάλλον. Η ειρωνεία είναι έκδηλη και ο παραλληλισμός του σπιτιού του τρόμου με την επιστροφή της οικογένειας στο όμορφο αστικό σπίτι της. Ποιο τελικά είναι το αληθινό σπίτι του τρόμου το οποίο θα αφήσει ψυχολογικά τραύματα στον μικρό Λεωνίδα;


Διαβάστε τo σενάριo

Το σενάριο δεν είναι ελεύθερα διαθέσιμο. Αν ενδιαφέρεστε να το διαβάσετε ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Ο σεναριογράφος δεν επιθυμεί να σχολιαστεί το σενάριό του.