Σκι τον Αυγουστο

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος Λογοθέτη Φαίδρα

Στοιχεία Σεναρίου

Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2010 3 3' Μυθοπλασία Κωμωδία

Σύνοψη

Τέσσερις φοιτητές τον Αύγουστο διοργανώνουν πάρτυ – έκπληξη στον φίλο τους, Παύλο. Το δώρο τους, ένα σετ χειμερινά σκι. Στο πάρτυ ο Παύλος μεθάει, φορά τα σκι στο πλατύσκαλο, χάνει την ισορροπία του και παρασύρει μια ιδιότροπη ηλικιωμένη γυναίκα που ανεβαίνει εκείνη την ώρα τις σκάλες. Η γυναίκα μεταφέρεται χωρίς τραυματισμό στο νοσοκομείο. Πηγαίνοντας ο Παύλος στο νοσοκομείο, ανακαλύπτει ότι η γυναίκα έχει μεταφερθεί στο Ψυχιατρικό τμήμα καθώς επέμενε πεισματικά ότι μέσα στο κατακαλόκαιρο «τράκαρε» με έναν σκιερ!.

Περίληψη

Τέσσερις φίλοι, φοιτητές έχοντας ξεμείνει τον Αυγουστο στην Αθήνα για να διαβάσουν για τις εξετάσεις τους, αποφασίζουν να οργανώσουν ένα πάρτυ-έκπληξη για τα γενέθλια του φίλου τους, Παύλου. Στην ίδια πολυκατοικία κατοικεί μία κακότροπη ηλικιωμένη γυναίκα που πάντα ενοχλείται με τους θορύβους που προκαλούν οι φοιτητές. Οι φίλοι αποφασίζουν ότι το κατάλληλο δώρο για τον φίλο τους θα ήταν ένα σετ για χειμερινό σκι – ένα δώρο που ο Παύλος πάντα λαχταρούσε, αλλά που ποτέ δεν είχε την δυνατότητα να αγοράσει μόνος του. Πράγματι, το πάρτυ ξεκινά με πολύ κέφι και ο Παύλος ενθουσιάζεται με το δώρο των φίλων του. Όσο περνά η ώρα του γλεντιού, ο Παύλος, όντας μεθυσμένος, έχει την φαινή ιδέα να φορέσει τα πέδιλα του σκι, να κρατήσει τα μπατόν και να προσποιηθεί στο πλατύσκαλο του ορόφου του διαμερίσματος ότι κάνει σκι. Η παρέα συμφωνεί με πολύ κέφι και όλοι οι φίλοι γελώντας παρακολουθούν τον Παύλο να κάνει τον σκιερ πάνω στο μάρμαρο. Ωστόσο, οι φωνές και τα γέλια των παιδιών μέσα στην νύχτα ενοχλούν την ιδιότροπη ηλικιωμένη κυρία. Έτσι εκείνη αποφασίζει να ανέβει με τις σκάλες στο διαμέρισμα των φοιτητών και να τους κάνει παρατήρηση. Καθώς ανεβαίνει και λίγο πριν φτάσει στο πλατύσκαλο του ορόφου των φοιτητών, ο Παύλος χάνει την ισορροπία του και παρασύρει την ηλικιωμένη γυναίκα. Η γυναίκα σοκάρεται από την πρόσκρουση, αλλά δεν δείχνει τραυματισμένη. Οι φίλοι ανήσυχοι φωνάζουν ένα ασθενοφόρο και την στέλνουν στο νοσοκομείο. Την επόμενη ημέρα, ο Παύλος νοιώθοντας ενοχές για το κακό που προκάλεσε, πάει στο νοσοκομείο να προσφέρει στην ηλικιωμένη γυναίκα ένα μπουκέτο λουλούδια και να της ζητήσει συγνώμη. Εκεί βρίσκει ένα χάος. Η υπάλληλος υποδοχής δεν μπορεί να βρει το όνομα της ηλικιωμένης γυναίκας στους καταλόγους του νοσοκομείου. Επικοινωνώντας με μια συνάδελφό της, ενημερώνεται ότι η ηλικιωμένη γυναίκα έχει μεταφερθεί στην πτέρυγα της Ψυχιατρικής του νοσοκομείου. Αυτό κάνει εντύπωση στον Παύλο μιας και η γυναίκα είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο απλά για να διαπιστωθεί ότι δεν έχει χτυπήσει από την «σύγκρουση» μαζί του. Ρωτώντας, λοιπόν, ανακαλύπτει ότι η καημένη γυναίκα μεταφέρθηκε στην Ψυχιατρική κλινική επειδή στην ιατρική εξέταση που έκανε επέμενε πεισματικά ότι μέσα στον κατακαλόκαιρο «τράκαρε» με έναν σκιερ!

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

 


Διαβάστε τo σενάριo

Το σενάριο δεν είναι ελεύθερα διαθέσιμο. Αν ενδιαφέρεστε να το διαβάσετε ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Ο σεναριογράφος δεν επιθυμεί να σχολιαστεί το σενάριό του.