Ζωή

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος Ζερβάκης Εμμανουήλ

Στοιχεία Σεναρίου

Τίτλος στα αγγλικά
Life
Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2010 3 3' Μυθοπλασία Δράμα

Σύνοψη

Ο Γιώργος είναι στέλεχος εταιρίας φτάνει στη δουλειά με νεύρα όπως πάντα, τσακώνετε με το συνάδελφο του Γιάννη επειδή τυγχάνει να είναι πάντα χαμογελαστός κάτι που εκνευρίζει το Γιώργο. Ο Γιώργος φεύγει χωρίς να ζητήσει συγνώμη απ το Γιάννη. Την επόμενη μέρα ο Γιώργος μαθαίνει πως ο Γιάννης σκοτώθηκε σε τροχαίο.

Περίληψη

Ο Γιώργος κατευθύνετε στο γραφείο του. Τριανταεπτά ετών παντρεμένος και στέλεχος επιχείρησης. Ο Γιώργος έχει φτάσει στο γραφείο του κάθισε και αγρίεψε το πρόσωπο του γιατί συνειδητοποίησε πως πέρα της κακοκαιρίας και της πρωινής ταλαιπωρίας υπάρχει ακόμα ένας λόγος για να του σπάσουν τα νεύρα και να συνεχίσει άσχημα η μέρα του, το πρόβλημα ακούει στο όνομα Γιάννης και δεν είναι άλλος απ τον υπάλληλο στο διπλανό γραφείο. Ο Γιάννης είναι απλός υπάλληλος εικοσιπέντε ετών χαμογελαστό παιδί, ελαττώματα του σύμφωνα με το Γιώργο είναι πως μιλάει δυνατά, γελάει και τα βλέπει όλα όμορφα ενώ η ζωή είναι δύσκολη, επίσης συνηθίζει να δουλεύει με μουσική και να τραγουδάει κάτι που κάνει δυσκολότερη τη ζωή του Γιώργου. Είναι αγαπητός και φτιάχνει τη διάθεση όλων στο γραφείο εκτός του Γιώργου. Η Μαίρη είναι η γραμματέας του τμήματος. Πάει στο γραφείο του Γιώργου και τον ενημερώνει για την δουλειά που τον περιμένει και ως δαιμονική σύμπτωση ακούγετε η φωνή του Γιάννη από δίπλα που μιλάει στο τηλέφωνο. Ο Γιώργος εκνευρίζεται και υποστηρίζει πως ο μικρός είναι ανώριμος ενώ η Μαίρη του εξηγεί ότι ίσως έχει άδικο καθώς είναι αξιαγάπητο παιδί. Ο Γιώργος συνεχίζει τη δουλειά του. Ο Γιάννης βγάνει στο διάδρομο των γραφείων και ρωτάει τους συναδέλφους αν θέλουν κάτι καθώς θα κατέβει στο περίπτερο. Ο Γιώργος εκνευρίζεται μόνο που τον ακούει. Ο Γιάννης επιστρέφει σιγοτραγουδώντας, ο Γιώργος κατά λάθος ρίχνει κάτω την αγαπημένη του κούπα η οποία καταστρέφεται. Ο Γιώργος βγαίνει έξω και φωνάζει στο Γιάννη του λέει πόσο ανώριμος είναι και πως πρέπει να σοβαρευτεί. Ο Γιάννης πηγαίνει στο γραφείο του άφωνος. Ο Γιώργος φεύγει απ τη δουλειά. Την επόμενη μέρα ο Γιώργος πάει στη δουλειά και μαθαίνει ότι ο Γιάννης σκοτώθηκε σε τροχαίο χωρίς να λύσουν ποτέ την ασήμαντη διαφορά τους.

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

Το αύριο δεν είναι δεδομένο για κανένα και όμως αφήνουμε πολλά για αύριο. Πράγματα που ίσως να μην καταφέρουμε να κάνουμε ή να πούμε ποτέ.Όμορφες και απλές λέξεις που δεν μας άφησε ο εγωισμός ή η ντροπή να πούμε. Ένα άγχος για το αύριο χωρίς απόλαυση για το σήμερα, η ζωή μας. Αγώνα για τον τίτλο της πρώτης θέσης χωρίς να υπάρχει βάθρο για το νικητή όμως.


Διαβάστε τo σενάριo

Μπορείτε να στείλετε email στο σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Γράψτε τα σχόλιά σας για το σενάριο.

Όνομα *

Σχόλια *

Γράψτε τον κωδικό *