Πνεύμα Χριστουγέννων

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος Ντούσιας Σεραφείμ

Στοιχεία Σεναρίου

Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2010 3 3' Μυθοπλασία Δράμα

Σύνοψη

Ένας μίμος κλόουν μέσα στη καθημερινότητα των Χριστουγεννων μιας μεγαλούπολης γίνεται μάρτυρας μιας αποτρόπαιης επίθεσης η οποία θα εξελιχθεί σε Θεία παρέμβαση που θα τον βοηθήσει να αλλάξει τρόπος και σκέψη ζωής.

Περίληψη

Η πρώτη σκηνή της ταινίας μας δίνει να καταλάβουμε το περιβάλλον που ζει ο πλανόδιος ΜΙΜΟΣ και το πόσο φτωχικό μπορεί να είναι ένα σπίτι και ταυτόχρονα μας τοποθετεί στη περίοδο των Χριστουγέννων. Αφού ντυθεί και πάρει τα πράγματα ξεκινάει για τη δουλειά του που είναι σε έναν κεντρικό πεζόδρομο. Στη δεύτερη σκηνή βλέπουμε το ΜΙΜΟ ο οποίος φτάνει στο σημείο όπου συνήθως στέκεται και παρατηρεί τον κόσμο. Βλέπει τους ανθρώπους να τρέχουν όλοι σαν τρελοί με γεμάτα τα χέρια τους ψώνια και δώρα. Περνώντας στη τρίτη σκηνή όπου είναι και η κορύφωση, ο κλόουν γίνεται μάρτυρας μιας αποτρόπαιης επίθεσης εναντίον μιας γυναικάς και του μικρού της κοριτσιού. Στο τέλος αυτής της σκηνής ο ΜΙΜΟΣ συνειδητοποιεί ότι δεν ήταν απλά μάρτυρας μια ανθρώπινης επίθεσης, αλλά ήταν μάρτυρας μιας Θείας παρέμβασης που θα του άλλαζε στο μέλλον το τρόπο ζωής του. Στη τέταρτη και τελευταία σκηνή ο ΜΙΜΟΣ γυρίζει σπίτι του και μη μπορώντας να συνειδητοποιήσει τι συνέβη κοιμάται ενώ η μάσκα του κλόουν που βρίσκεται ακουμπισμένη στο κομοδίνο δακρύζει. Ένα σενάριο μικρού μήκους χωρίς διαλόγους, πληρως βασισμένο στην έκφραση του ανθρωπού και στο διάλογο των βλεμμάτων.

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

 


Διαβάστε τo σενάριo

Το σενάριο δεν είναι ελεύθερα διαθέσιμο. Αν ενδιαφέρεστε να το διαβάσετε ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Ο σεναριογράφος δεν επιθυμεί να σχολιαστεί το σενάριό του.