Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΤΑ ΛΥΜΕΝΑ ΚΟΡΔΟΝΙΑ

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΗΣ

Στοιχεία Σεναρίου

Τίτλος στα αγγλικά
THE MAN WITH THE UNTIED SHOE LACES
Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2010 3 3' Μυθοπλασία Κωμωδία

Σύνοψη

Ένας άντρας έχει αργήσει στο ραντεβού με την κοπέλα του, η οποία τον περιμένει στην είσοδο της πολυκατοικίας του. Στη βιασύνη του να προλάβει ξεχνάει να δέσει τα κορδόνια του. Μια κίνηση η οποία θα αποδειχθεί επικίνδυνη, μοιραία και ξεκαρδιστική καθώς παγιδεύεται στο ασανσέρ.

Περίληψη

Ο Πάνος ένας καλοντυμένος 30άρης βγαίνει από το διαμέρισμα του μιλώντας στο κινητό με την κοπέλα του που τον περιμένει στην είσοδο. Έχει αργήσει και της λέει να σταματήσει ένα ταξί καθώς προχωράει βιαστικός προς το ασανσέρ. Ένας νεαρός γείτονας που εμφανίζεται στο διάδρομο της πολυκατοικίας του λέει ότι έχει ξεχάσει τα κορδόνια του λυμένα αλλά ο Πάνος τον ειρωνεύεται χωρίς να δώσει ιδιαίτερη σημασία. Μπαίνοντας στο ασανσέρ πατάει το κουμπί του ισογείου για να κατέβει. Κοιτάζεται και φτιάχνεται στον καθρεύτη ώσπου νοιώθει το αριστερό του πόδι να ανεβαίνει καθώς ο ανελκυστήρας κατεβαίνει. Πανικόβλητος βλέπει τα κορδόνια του να έχουν πιαστεί στην πόρτα του ορόφου και αρχίζει να κρεμιέται μέσα στο ασανσέρ. Πέφτει πίσω και σπάει τον καθρεύτη ενώ με πανικόβλητες κινήσεις καταφέρνει και πατάει το ΣΤΟΠ στο ασανσέρ. Το παπούτσι έχει σφίξει από το τέντωμα των κορδονιών και δεν βγαίνει. Το πόδι του σχεδόν σπαγγάτο στον αέρα και το κινητό του στο πάτωμα να χτυπάει καθώς καλέι η κοπέλα του. Εκείνος όμως δεν το φτάνει για να απαντήσει. Δοκιμάζει να κόψει το κορδόνι με ένα κομμάτι καθρεύτη αλλά μάταια. Τελικά καταφέρνει να το κάψει με έναν αναπτήρα που είχε στην τσέπη του. Με απότομες κινήσεις τρέχει να προλάβει την κοπέλα του. Βγαίνοντας από το ασανσέρ πατάει πάλι τα κορδόνια του και πέφτει. Σηκώνεται σαν να μην συμβαίνει τίποτα και συνεχίζει. Βγαίνει έξω από την πολυκατοικία του και βλέπει την κοπέλα του να μπαίνει σ' ένα ταξί. Προσπαθεί να της δικαιολογηθεί που άργησε και να της εξηγήσει τι έγινε αλλά μάταια. Εκείνη είναι εξαιρετικά θυμωμένη με το στήσιμο που της έριξε και τον σπρώχνει έξω απ' το ταξί. Κλείνει την πόρτα και ο ταξιτζής βάζει μπρος. Ο Πάνος, με αίμα στο πίσω μέρος του κεφαλιού του, ιδρωμένος, με τσαλακωμένα και σκισμένα ρούχα, κοιτάζει θλιμμένος το ταξί να ξεκινάει. Εκείνη τη στιγμή παρατηρεί ότι τα κορδόνια του είναι πιασμένα στην πόρτα του ταξί όταν η κοπέλα του την έκλεισε. Πριν προλάβει να πει κουβέντα το ταξί τον παρασύρει απότομα εκτός κάδρου.

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

Μια μικρή σχετικά απλή κωμική ιστορία με γρήγορο ρυθμό, συνεχή αστεία και σουρεάλ ατμόσφαιρα όπου η μία ατυχία πέφτει πάνω στην άλλη, συνδιάζοντας λεκτικά και οπτικά γκαγκ. Βασισμένο εν μέρη σε αληθινή ιστορία.


Διαβάστε τo σενάριo

Το σενάριο δεν είναι ελεύθερα διαθέσιμο. Αν ενδιαφέρεστε να το διαβάσετε ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Γράψτε τα σχόλιά σας για το σενάριο.

Όνομα *

Σχόλια *

Γράψτε τον κωδικό *