Δε βαριέσαι

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος Τσίκρας Αστέριος

Στοιχεία Σεναρίου

Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2010 3 3' Μυθοπλασία Κωμωδία

Σύνοψη

Ένα αγόρι κι ένα κορίτσι, 14-15 χρονών, συζητάνε για το πώς θα περάσουν όχι μόνον εκείνο το βαρετό βράδυ αλλά και όλη την υπόλοιπη ζωή τους. Ταυτόχρονα αγωνίζονται να μην κουραστούν πολύ, ούτε το συγκεκριμένο βράδυ, ούτε την υπόλοιπη ζωή τους.

Περίληψη

Ένα αγόρι κι ένα κορίτσι, 14-15 χρονών, συζητάνε για το πώς θα περάσουν όχι μόνον εκείνο το βαρετό βράδυ αλλά και όλη την υπόλοιπη ζωή τους, -που φαντάζει εξίσου βαρετή-, αραχτοί στο σαλόνι ενός μεγαλοαστικού σπιτιού, σ’ ένα στατικό μονοπλάνο διάρκειας τριών λεπτών. Ταυτόχρονα αγωνίζονται να μην κουραστούν πολύ, ούτε το συγκεκριμένο βράδυ, ούτε την υπόλοιπη ζωή τους. Δυστυχώς ούτε ο Άη Βασίλης, ούτε ο Τζέιμς Μποντ θα τους δώσουν τη λύση, ενώ η γιαγιά του αγοριού, αν και απούσα θα τους «ρίξει» ακόμη περισσότερο και μόνον ως σκέψη. Παρά τις φιλότιμες, -αν και χωρίς πολύ σωματικό κόπο-, προσπάθειες που θα κάνουν, πολλά ζωτικά ερωτήματα θα μείνουν αναπάντητα, όπως «τι εννοούμε όταν λέμε, δώρο;», «γιατί το σπίτι έχει δύο μπάνια;» και «η πίτσα σπέσιαλ έχει πεπερόνι;».

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

Το εμπνεύστηκα ένα βράδυ, φυσικά αραχτός σε ένα κρεβάτι, μην έχοντας τι άλλο να κάνω, εκτός από το να αναρωτιέμαι –μόνος μου- πώς θα ήταν η ζωή μου, αν δεν είχα τίποτε απολύτως να κάνω. Το ερώτημα είναι εφιαλτικό, πολύ περισσότερο από όσο θα μπορούσε κανείς να φανταστεί, σε πρώτη σκέψη. Όταν αποφάσισα να το γράψω, πάλι ένα βράδυ που δεν είχα τίποτε να κάνω, σκέφτηκα ότι θα ήταν πολύ πιο χιουμοριστικό αν έβγαινε από στόματα εφήβων, για τους οποίους αυτό που απομένει ως προσδόκιμο ζωής, είναι πολύ μεγαλύτερο -και υπ’ αυτή την οπτική- πολύ εφιαλτικότερο. Στο σενάριο δεν συμμετέχουν ένα πλήθος κομπάρσων, όπως ο Άη Βασίλης, ο Τζέιμς Μποντ και η γιαγιά του αγοριού, γιατί σε ένα τρίλεπτο σενάριο ίσα που προλαβαίνεις να παρουσιάσεις τους βασικούς ήρωες. Παρόλα αυτά, τα τρία παραπάνω πρόσωπα θα επηρεάσουν έντονα τη συζήτηση και τις σκέψεις του νεαρού ζευγαριού. Αρχικά, σκοπός μου ήταν να γράψω ένα τρίλεπτο σενάριο γεμάτο περιπέτεια με θεαματικά εφέ, εκρήξεις, κυνηγητά και πάρα πολύ χιούμορ αλλά φοβάμαι ότι κατάφερα μόνον το τελευταίο. ‘Ετσι ελπίζω, τουλάχιστον. Επίσης, μέσα στις προθέσεις μου σίγουρα δεν ήταν να σχηματίσετε μια κακή εντύπωση για μένα. Δεν είμαι κανένας τεμπέλης που περνώ τη ζωή μου σε έναν καναπέ –δεν διαθέτω άλλωστε-, αντίθετα εργάζομαι πολύ σκληρά και ίσως γι’ αυτό σκέφτηκα και την παραπάνω ιδέα. Η συγγραφή του σεναρίου ήταν εμπειρία, γιατί ξαναδιαβάζοντάς το, κατέληξα στο ότι «η δουλειά είναι ευλογία» αρκεί κάποτε να καταλήξει σε μια αξιοπρεπή σύνταξη.


Διαβάστε τo σενάριo

Μπορείτε να στείλετε email στο σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Ο σεναριογράφος δεν επιθυμεί να σχολιαστεί το σενάριό του.