Σ' αγαπώ μπαμπά

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος Gomez Άννα

Στοιχεία Σεναρίου

Τίτλος στα αγγλικά
I love you Dad
Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2008 2 4' Μυθοπλασία Δράμα

Σύνοψη

Το σενάριο "Σ'αγαπώ μπαμπά" είναι μια τρυφερή ιστορία που αναφέρεται στα συναισθήματα ενός παιδιού μου μεγαλώνει χωρίς την παρουσία ενός γονιού. Μια στιγμή από την καθημερινότητα του παιδιού που προβάλλεται στο σενάριο, αποκαλύπτει τις βαθιές ανησυχίες του πρωταγωνιστή για την μονογονεϊκή του οικογένεια, κάτι που ίσως αγνοούν οι γονείς ή απλά δεν το αντιλαμβάνονται.

Περίληψη

Ο Θεοδόσης είναι ένα παιδάκι 5 ετών, που μεγαλώνει με την μητέρα του. Είναι ένα παιδί με ευαισθησίες και βαθύ πόνο που δεν αρμόζει για την ηλικία του. Δεν έχει γνωρίσει ποτέ τον μπαμπά του και ψάχνει κάποιες απαντήσεις τις οποίες η μητέρα του δεν του έχει δώσει ακόμα λόγω της ηλικίας του. Ο Θεοδόσης αντιλαμβάνεται αυτό και πολλές φορές θυμώνει γιατί θεωρεί ότι είναι σε θέση να καταλάβει την κατάσταση και να κατανοήσει γιατί δεν έχει γνωρίσει ακόμα τον μπαμπά του. Ο Θεοδόσης έχει όλη την φροντίδα της μητέρας του και την υποστήριξή της σε όλα τα θέματα που απασχολούν ένα παιδί, το σχολείο, τις φιλίες και τις εξωσχολικές δραστηριότητες. Γνωρίζει και άλλες οικογένειες στις οποίες λείπει ένας από τους δυο γονείς, όμως αυτό δεν τον παρηγορεί. Άλλωστε τα παιδιά σε αυτήν την ηλικία είναι ακόμα εγωκεντρικά και βλέπουν τα πράγματα από την προσωπική οπτική γωνία και μόνο. («Οι πρωταγωνιστές της ζωής τους είναι τα ίδια τα παιδιά» Skinner) Η μητέρα του από την άλλη πλευρά, προσπαθεί να του προσφέρει τα πάντα και να αναπληρώσει το κενό του μπαμπά. Θεωρεί ότι ο Θεοδόσης δεν χρειάζεται να ξέρει την αλήθεια γιατί θα τον πληγώσει. Είναι της άποψης ότι αν δίνεις τα πάντα στο παιδί σου, η παρουσία του άλλου γονιού χάνει την βαρύτητά της και η έλλειψή του θα περάσει ανεπαίσθητα για το παιδί. Στο σενάριο, προβάλλεται μόνο μια στιγμή από την ζωή του Θεοδόση, η οποία όμως είναι αρκετή για να καταλάβει ο αναγνώστης/θεατής τα συναισθήματα του παιδιού. Μέσα από την φαντασία του, ο Θεοδόσης προσπαθεί να αναπληρώσει το κενό του πατέρα του. Ξεφεύγοντας από την πραγματικότητα για μερικά λεπτά, ο Θεοδόσης, προσπαθεί να βιώσει τις οικογενειακές στιγμές με τον πατέρα του, τις οποίες δεν έχει ζήσει ποτέ. Τα συναισθήματα πονάνε, πληγώνουν, μεγαλώνουν και το στίγμα τους γράφει την δική του ιστορία στην δημιουργία της προσωπικότητας του παιδιού

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

Δεν ξεκαθαρίζεται αν τελικά ο μπαμπάς του Θεοδόση έχει πεθάνει ή έχει χωρίσει με την μητέρα του και δεν ήθελε να γνωρίσει το παιδί του. Υπάρχει και πιθανότητα η μητέρα να μην έχει ενημερώσει ποτέ τον «μπαμπά» για το παιδί. Δεν θεωρώ όμως ότι είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ποιος είναι και που είναι ο μπαμπάς. Η ουσία που θέλω να τονίσω είναι η έλλειψή του γονιού στο παιδί. Η απουσία του πατέρα ή της μητέρας μπορεί να οφείλεται στα λάθη των γονιών ή στο σκληρό παιχνίδι της ζωής. Η ουσία παραμένει η ίδια, το παιδί νιώθει την απουσία και διαμορφώνεται σύμφωνα με αυτήν.


Διαβάστε τo σενάριo

Μπορείτε να στείλετε email στο σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Γράψτε τα σχόλιά σας για το σενάριο.

Όνομα *

Σχόλια *

Γράψτε τον κωδικό *


giannhs

18/2/2009 1:02:00 μμ

poly kalo....!!!!!