Αχνές Αντανακλάσεις

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος ΚΩΣΤΑΡΟΓΛΟΥ ΕΥΔΟΚΙΑ

Στοιχεία Σεναρίου

Τίτλος στα αγγλικά
Light Reflections
Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2010 3 3' Μυθοπλασία Δράμα

Σύνοψη

Το μικρού μήκους σενάριο Light Reflections είναι η ιστορία μιας νεαρής γυναίκας που αρνείται να αποδεχθεί το θάνατο της μητέρας της και να αποχωριστεί ότι εκείνη άφησε πίσω της.

Περίληψη

Μια νέα γυναίκα δεν μπορεί να αποδεχθεί την απώλεια της μητέρας της και να αποχωριστεί το σπίτι στο οποίο εκείνη έζησε παρότι η ίδια μένει σε άλλη πόλη. Τις τελευταίες ώρες που περνάει μέσα στο σπίτι της μητέρας της ένα όνειρο και μια σειρά από συμπτώσεις και παρόμοιες εικόνες και λόγια την οδηγούν στο να αλλάξει γνώμη και να αποφασίσει να προχωρήσει μπροστά.

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

Το θέμα του σεναρίου διαπραγματεύεται την απώλεια και τον τρόπο που οι άνθρωποι τη διαχειρίζονται όταν για κάποιον λόγο καθηλωθούν σε αυτήν την κατάσταση για μεγάλο χρόνο. Εξετάζεται το αν και κατά πόσο υπάρχουν κάποια σημάδια, μικρές λεπτομέρειες ή τυχαία γεγονότα που φωτίζοντας-τα μέσα από τον κινηματογραφικό φακό ο θεατής βρίσκεται σε θέση να δεχθεί ή να απορρίψει το «μοιραίο» ή το μεταφυσικό, τα στοιχεία εκείνα δηλαδή που μερικές φορές γίνονται αντιληπτά ως μια εσωτερική ανάγκη ή αίσθηση και μεταβάλλουν την ψυχοσύνθεση ενός ατόμου δίχως την παρέμβαση άλλων εξωτερικών παραγόντων. Στο σενάριο χρησιμοποιούνται επαναλήψεις, είτε λεκτικές είτε ως εικόνες, που έχουν σκοπό την δημιουργία της αίσθησης του μοιραίου στοιχείου που δρα ίσως ανεξάρτητα από την ανθρώπινη βούληση και αποτελεί ωστόσο σημαντικό αν όχι καίριο στοιχείο της εξέλιξής του.


Διαβάστε τo σενάριo

Το σενάριο δεν είναι ελεύθερα διαθέσιμο. Αν ενδιαφέρεστε να το διαβάσετε ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Ο σεναριογράφος δεν επιθυμεί να σχολιαστεί το σενάριό του.