Το μήλο

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος Κανάρη Ευτυχία

Στοιχεία Σεναρίου

Τίτλος στα αγγλικά
The apple
Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2010 3 3' Μυθοπλασία Δράμα

Σύνοψη

Ένας βάρβαρος πατέρας, απαξιώνει διαρκώς τον γιο του και δεν σέβεται ποτέ τις επιλογές του. Όμως με το πλήρωμα του χρόνου, οι ρόλοι αντιστρέφονται.

Περίληψη

Ένας βάρβαρος πατέρας, επιβάλλεται μια ζωή με βίαιο τρόπο στον γιο του και επεμβαίνει ακόμα και στα πιο απλά δικαιώματά του, όπως ακόμα κι εκείνο του να μπορεί να επιλέξει τι φρούτο θα φάει. Έτσι, το μοναδικό φρούτο που αρέσει στο αγόρι, το μήλο, μετατρέπεται μέσα του σε σύμβολο ανεξαρτησίας κι ελευθερίας, που – όπως «διδάχτηκε» απ’ τον πατέρα του – πρέπει να κοπιάσει για να το κερδίσει. Κι όταν εν τέλει θεωρεί πως αυτό συμβαίνει, σε ώριμη πια ηλικία και μη έχοντας προχωρήσει στη ζωή του, «τιμωρεί» τον ανήμπορο πλέον πατέρα του με την ίδια ακριβώς μέθοδο.

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

Η ιδέα του σεναρίου αφορά στον τρόπο που λειτουργεί η διαπαιδαγώγηση ενός παιδιού στην ενήλικη πορεία του. Συμβολικά όμως έχει τη δυνατότητα να ξεφύγει από τα όρια μιας οικογενειακής κατάστασης και να αναφέρεται σε ένα εικονικό boomerang, όπου ο τρόπος ύπαρξης και λειτουργίας μας και οι πράξεις μας, επιστρέφονται με τον οποιοδήποτε τρόπο σ' εμάς.


Διαβάστε τo σενάριo

Το σενάριο δεν είναι ελεύθερα διαθέσιμο. Αν ενδιαφέρεστε να το διαβάσετε ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Γράψτε τα σχόλιά σας για το σενάριο.

Όνομα *

Σχόλια *

Γράψτε τον κωδικό *