Στο Ηλεκτρικό Πευκόδασος

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος Κουνουγάκης Mάνος

Στοιχεία Σεναρίου

Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2011 3 3' Μυθοπλασία Επιστημονική Φαντασία

Σύνοψη

Ένας νεαρός άνδρας και το ρομπότ του κάνουν τζόκινγκ και ξεκουράζονται σε ένα δάσος από ηλεκτρικά δέντρα σε ένα άλλο πλανήτη στο μακρινό μάλλον. Κάποιοι φόβοι και απορίες όμως παραμένουν ίδιοι για το ανθρώπινο γένος και όχι μόνο. Όπως αυτές που αφορούν το θάνατο.

Περίληψη

Ένας νεαρός άνδρας και το ρομπότ του κάνουν τζόκινγκ και ξεκουράζονται σε ένα δάσος από ηλεκτρικά δέντρα σε ένα άλλο πλανήτη στο μακρινό μάλλον. Μεταξύ τους φαίνεται να έχει δημιουργηθεί ένας δυνατός δεσμός. Το ρομπότ δε διαφέρει εξωτερικά σε τίποτα από ένα άνθρωπο. Επίσης η συμπεριφορά του είναι σχεδόν ανθρώπινη. Φαντάζεται, προσποιείται, νοιάζεται για το φίλο του. Για να ολοκληρωθεί όμως σαν άνθρωπος θέλει να βιώσει την εμπειρία του θανάτου. Ο νεαρός αν και δεμένος συναισθηματικά με το ρομπότ δε διστάζει να «θυσιάσει» το φίλο του, απενεργοποιώντας τον, για να του δώσει την ευκαιρία να βιώσει το θάνατο αλλά κυρίως για να μάθει και ο ίδιος το μεγάλο μυστικό. Τελικά πως είναι ο θάνατος; Υπάρχει θάνατος για ένα ρομπότ;

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

Η παρουσίαση του θανάτου σαν ένα από τα κύρια χαρακτηριστικό του ανθρώπινου γένος, το οποίο δε μπορεί να απαλλαχθεί από αυτόν ακόμα και σε συνθήκες τεχνολογικής προόδου και ευημερίας σε διαφορετικό χώρο και χρόνο. Επίσης η προβολή της σχέση μεταξύ ανθρώπου και τεχνολογίας και η χρήση της για να απαντηθούν μεγάλα ερωτήματα. Επιπλέον η αντικατάσταση του ανθρώπινου περιβάλλοντος με το αντίστοιχο τεχνολογικό (ηλεκτρικά δέντρα, ηλεκτρικοί άνθρωποι). Ο άνθρωπος σε ρόλο Θεού αποφασίζει φαινομενικά για τη ζωή και το θάνατο(έστω και ενός ρομπότ). Τέλος αναζητείται μια απάντηση στο ερώτημα: «Μπορεί ένα ρομπότ να εξελιχθεί σε πραγματικό άνθρωπο;»


Φωτογραφίες σχετικές με το σενάριο

Φωτογραφία 1 , Φωτογραφία 2

Διαβάστε τo σενάριo

Μπορείτε να στείλετε email στο σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Ο σεναριογράφος δεν επιθυμεί να σχολιαστεί το σενάριό του.