ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΜΕΤΡΟ

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος Κοτσαρίνης Βασίλης

Στοιχεία Σεναρίου

Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2011 3 3' Μυθοπλασία Περιπέτεια

Σύνοψη

Μια απροσδόκητη συνάντηση στο Μετρό της Αθήνας μεταξύ ενός νεαρού και μιας ηλικιωμένης θα πάρει απρόβλεπτη τροπή.

Περίληψη

Ένας νεαρός μετανάστης δεύτερης γενιάς προθυμοποιείται να βοηθήσει μια ηλικιωμένη γυναίκα στο μετρό της Αθήνας η οποία μόλις έχει πέσει θύμα κλοπής. Η ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία δέχεται τη βοήθεια χωρίς να έχει αντιληφθεί ότι ο άνθρωπος που τη βοήθησε δεν είναι «καθαρόαιμος» Έλληνας, αρχίζει ένα ρατσιστικό παραλήρημα με αποτέλεσμα να οδηγήσει στα άκρα το νεαρό.

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

Οι σχέσεις μεταξύ των Ελλήνων και των μεταναστών δεν χαρακτηρίζονται από ομοιομορφία και είναι από εγκάρδιες έως εχθρικές, αν και την τελευταία περίοδο το κλίμα γίνεται ολοένα και πιο αρνητικό για τους ξένους. Όταν, δε, πρόκειται για άτομα που έχουν γεννηθεί σε αυτήν τη χώρα, είναι φορείς της ελληνικής παιδείας και του ελληνικού πολιτισμού, παρόλο που οι γονείς τους έχουν έρθει από άλλη χώρα, η κατάσταση γίνεται ακόμα περισσότερο περίπλοκη. Χωρίς καμία πρόθεση εξωραϊσμού της μίας ή της άλλης κατηγορίας θέλω να θίξω τις αντοχές των ανθρώπων που υφίστανται καθημερινά την περιφρόνηση και τον εξευτελισμό είτε από άλλους ανθρώπους είτε από το ίδιο το κράτος και πώς αυτή η κατάσταση επηρεάζει, ή μπορεί να επηρεάσει κάποια στιγμή στο μέλλον, την ψυχολογία και τη συμπεριφορά τους.


Διαβάστε τo σενάριo

Το σενάριο δεν είναι ελεύθερα διαθέσιμο. Αν ενδιαφέρεστε να το διαβάσετε ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Γράψτε τα σχόλιά σας για το σενάριο.

Όνομα *

Σχόλια *

Γράψτε τον κωδικό *