ΓΚΟΤΣΙΡΛΑ

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος ΤΣΙΚΡΑΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ

Στοιχεία Σεναρίου

Τίτλος στα αγγλικά
Gotsirla vs Ding Dong!
Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2011 3 3' Μυθοπλασία Επιστημονική φαντασία

Σύνοψη

Ο φιλήσυχος πλανήτης Γη, συνεχίζει να πραγματοποιεί τις αιώνιες, διαστημικές περιστροφές του στο φιλήσυχο σύμπαν. Κανείς δεν υποψιάζεται την απειλή που έρχεται απροειδοποίητα. ‘Ένα γιγάντιο τέρας, το σκάει από το υπόγειο εργαστήριο, κι αρχίζει να σκορπάει τον τρόμο, τον πανικό και τη δυσοσμία. Φυλαχτείτε, ήρθε ο Γκοτσίρλα!

Περίληψη

Ο φιλήσυχος πλανήτης Γη, συνεχίζει να πραγματοποιεί τις αιώνιες, διαστημικές περιστροφές του στο φιλήσυχο σύμπαν. Κανείς δεν υποψιάζεται την απειλή που έρχεται απροειδοποίητα. Αμέριμνοι ηλικιωμένοι συνταξιούχοι ψαρεύουν. Χαρούμενοι εργάτες βάφουν μια οικοδομή. Μια φτωχή μάνα αναρωτιέται πού να έχει εξαφανιστεί εδώ και τέσσερα χρόνια ο άντρας της. ‘Όμως επειδή όλα αυτά είναι πολύ καλά για να ‘ναι αληθινά, ξαφνικά, μια τεράστια σκιά πέφτει πάνω τους. Μια μυστηριώδης απειλή, παίρνει με τον πιο ηχηρό τρόπο σάρκα και οστά, με τη μορφή ενός γιγάντιου τέρατος που ήρθε για να καταστρέψει τον πλανήτη, σκορπίζοντας πίσω του τρόμο, πανικό και δυσοσμία! Φυλαχτείτε! ‘Ηρθε ο  Γκοτσίρλα! Θα μπορέσει η δύστυχη μάνα να σώσει τον εαυτό της και τη 10χρονη κόρη της; Πόσες ελπίδες έχει ο φιλήσυχος πλανήτης μας να γλυτώσει από το τέρας; Η σωτηρία βρίσκεται στη Γη ή μήπως θα έρθει από τον ουρανό, σαν από μηχανής Θεός; ‘Όλα αυτά και πολύ περισσότερα, σε μια 3λεπτη b-movie ταινία, γεμάτη περιπέτεια, αγωνία, θεαματικές σκηνές και, ένα άνευ προηγουμένου επικό όσο και συγκινητικό φινάλε αγάπης.

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

Την πρώτη φορά που είδα ταινία με τον Γκοτζίλα, δε θα πρέπει να ήμουν πάνω από 8 ως 10 χρονών. Οι μέχρι τότε κινηματογραφικές μου εμπειρίες περιλάμβαναν κάποιες ελληνικές κωμωδίες ή ταινίες της παγκόσμιας παραγωγής, κατάλληλες για την τότε ηλικία μου: ιστορίες της Βίβλου, ελληνική μυθολογία, κωμωδίες ή ανώδυνα κοινωνικά. Και ξαφνικά, σκάει μπρος στα έκπληκτα μάτια μου, ένα πλαστικό, κακοφτιαγμένο τέρας, που κραυγάζει σαν βραχνιασμένη νταλίκα ενώ κινείται σαν παλαιστής που θέλει να χορέψει μπαλέτο. Κι όμως, παρότι βαθιά μέσα μου ένιωθα το ‘σούργελο’ του πράγματος, την ίδια στιγμή κοίταζα σαν μαγεμένος στην οθόνη ουρανοξύστες και αυτοκίνητα να ισοπεδώνονται κάτω από την γιγάντια πατούσα του τέρατος με το αστείο όνομα και την ακόμη πιο γελοία εμφάνιση. Μεγαλώνοντας, δεν άλλαξα γνώμη για τις b-movie. Συνεχίζω να τις θεωρώ ‘σούργελο’. Μεγαλώνοντας όμως, έπαθα και κάτι άλλο επίσης: ‘Άλλαξα γνώμη για το τι θεωρώ τώρα πια κινηματογραφικό σούργελο! Σ’ αυτήν την κατηγορία κατατάσσω πλέον άπειρες σοβαροφανείς ‘δημιουργίες’ που έγιναν γιατί θέλουν, λέει, να αλλάξουν τον κόσμο! Οπότε κατέληξα ότι, από τα πιο σοβαρά θεάματα που έχω δει στη ζωή μου είναι κάτι γιαπωνέζικες ταινίες, φτιαγμένες από σκηνοθέτη όχι ακριβώς μάγκα (not exactly manga), που δε θέλουν να αλλάξουν αλλά να ισοπεδώσουν τον κόσμο ή θέλουν να τον αλλάξουν ισοπεδώνοντάς τον! Και έτσι, μ’ αυτό το 3λεπτο σενάριο, φτάνοντάς το στα όρια της ιερόσυλα χοντρής πλάκας, θέλω να κάνω αυτό που ονειρεύομαι από παλιά. Να δείξω πόσο πολύ λατρεύω τις «μπιμουβιές» και γιατί. Υπερβολικές, κακοφτιαγμένες, στα όρια της κατικατούρας, αποτελούν για μένα μια ξεχωριστή κατηγορία στα «λατρεμένα σκουπίδια» μου, επειδή δεν κάνουν αυτό που δυστυχώς κάνουμε οι περισσότεροι –δεν παίρνουν στα σοβαρά τον εαυτό τους.

Και από τότε που ήμουν 8 χρονών είδα πολλές παρόμοιες «μπι-μουβιές» αλλά ακόμη έχω την ίδια απορία που είχα, όντας 8 χρονών. «Μπαμπά, τι νούμερο παπούτσι φοράει ο Γκοτζίλας»;


Διαβάστε τo σενάριo

Μπορείτε να στείλετε email στο σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Γράψτε τα σχόλιά σας για το σενάριο.

Όνομα *

Σχόλια *

Γράψτε τον κωδικό *


Αστέριος Τ. (ένα σχόλιο)

3/7/2011 2:57:00 μμ

Η πικρή διαπίστωση είναι ότι η μικρού μήκους αργοπεθαίνει. Με δεδομένο ότι τα πράγματα έχουν δυσκολέψει αφάνταστα στη χρηματοδότηση των μεγάλου μήκους ταινιών, σκεφτείτε πόσο δύσκολα έγιναν πια για τις μικρού μήκους. Τουλάχιστον στις μεγάλου μήκους, εκτός από το ΕΚΚ (αν είσαι ‘τυχερός’), υπάρχουν κι οι ιδιωτικές εταιρείες παραγωγής, που μπορεί να πεισθούν από ένα καλό σενάριο, με την προοπτική της (εμπορικής) επιτυχίας. Στις μικρού μήκους, αντίθετα, κανείς πια δεν βάζει λεφτά, γιατί δεν θα τα πάρει πίσω ποτέ. Ακόμη και το ίδιο το κράτος δε δίνει πλέον τα κίνητρα ώστε μία μικρού μήκους να προβληθεί πριν από μία μεγάλου μήκους στην αίθουσα, μοναδική διέξοδο για τις "μικρές". Οπότε, πρωτοβουλίες όπως αυτή του t-short είναι πραγματικά πολύ σημαντικές και αξίζει να υποστηριχτούν από όλους μας. Ελπίζω να καταφέρω να λάβω μέρος και του χρόνου στο t-short 2012, χρονιά σημαδιακή μιας και φημολογείται ότι τότε θα καταστραφεί ο κόσμος, ελπίζω όχι λόγω των βλάσφημων σεναρίων που γράφω εγώ. / @στέριος τ.