ΤΟ ΗΜΙΤΟΝΙΟ ΤΟΥ ΚΗΠΟΥ

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος 1 ΤΣΙΤΟΥΡΑ ΦΑΝΗ
Σεναριογράφος 2 ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

Στοιχεία Σεναρίου

Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2011 3 3' Μυθοπλασία ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ

Σύνοψη

Ένας παραλληλισμός μεταξύ της ζωής ενός ζευγαριού και του κήπου του σπιτιού του παρουσιάζει την τελματώδη κατάσταση που επικρατεί και στις δυο πλευρές.Ένας γνωστός πιανίστας αφιερωμένος στην μουσική και το πιάνο του, μια σύζυγος που τον ακλουθεί πιστά σε όλα του τα βήματα και μια σχέση στο κενό φιλοξενούνται στην έπαυλη του ζευγαριού. Ο κήπος της έπαυλης που κάποτε ήταν περιποιημένος και ανθισμένος τώρα είναι πλέον νεκρός, όπως και η σχέση τους. Το ζευγάρι θα αποφασίσει να ανατρέψει την υπάρχουσα κατάσταση.

Περίληψη

Ένα ανοιξιάτικο απόγευμα ακούγεται μια γλυκιά μελωδία από πιάνο στην έπαυλη του δημοφιλή πιανίστα Ιωάννη Κομνηνού (ετών 45). Η σύζυγος Ζακλίν, (ετών 33) σκηνοθέτης, δεν εξασκεί πλέον το επάγγελμα της, γεγονός που την δυσαρεστεί. Διαβάζει υπομονετικά ένα σενάριο με τίτλο το ημιτόνιο του κήπου καθώς αυτός παίζει. Κοιτάζει μελαγχολικά τον απεριποίητο και εγκαταλειμμένο κήπο τους και νιώθει την εγκατάλειψη στον προσωπικό της βίο. Ο άνδρας αντιλαμβάνεται τις σκέψεις της και συνειδητοποιεί στο βλέμμα της την ανάγκη για αγάπη και συντροφικότητα. Την πλησιάζει με στοργή και την κάνει δική του πάνω στο πιάνο. Το ζευγάρι με τα μάτια τους ανταλλάζουν βουβές υποσχέσεις ο ένας στον άλλον. Αποφασίζουν να ανανεώσουν την σχέση τους η οποία θα περάσει από την τελμάτωση στην αναγέννηση της. Την επόμενη μέρα η Ζακλίν αποφασίζει να ασχοληθεί με τον κήπο τους. Θα του προσφέρει την φροντίδα που χρειάζεται για να διατηρηθεί ζωντανός όπως θα ήθελε να συμβεί με την δική της σχέση.

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου



Φωτογραφίες σχετικές με το σενάριο

Φωτογραφία 1 , Φωτογραφία 2 , Φωτογραφία 3

Διαβάστε τo σενάριo

Το σενάριο δεν είναι ελεύθερα διαθέσιμο. Αν ενδιαφέρεστε να το διαβάσετε ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Ο σεναριογράφος δεν επιθυμεί να σχολιαστεί το σενάριό του.