Αδέσποτος ΙΙ

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος Παλούκης Σπύρος

Στοιχεία Σεναρίου

Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2009 3 4' Μυθοπλασία Δράμα

Σύνοψη

Σ' ένα αστικό χειμωνιάτικο τοπίο, εμφανίζεται ένας άντρας που σέρνει ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο μαζί του, φωνάζοντας "ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ". Οι άνθρωποι γύρω του ακινητοποιούνται και τον παρατηρούν. Φτάνει σε μια πολυκατοικία, χτυπάει ένα θυροτηλέφωνο, μιλάει με την πρώην γυναίκα του επαναλαμβάνοντας διαρκώς το «εγώ είμαι». Η γυναίκα τον διώχνει κι αυτός βάζει φωτιά το δέντρο που κουβαλούσε. Μπλέκονται διάφοροι ήχοι, από ακορντεόν, γαβγίσματα, σειρήνες…

Περίληψη

Σ' ένα αστικό χειμωνιάτικο τοπίο, εμφανίζεται ένας άντρας που σέρνει ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο μαζί του, φωνάζοντας "ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ". Είναι ξυπόλητος, το χέρι του ματωμένο, κλαίει. Οι άνθρωποι γύρω του ακινητοποιούνται και τον παρατηρούν. Μονάχα αυτός περπατάει στο πνιγηρό δάσος από πολυκατοικίες. Φτάνει σε μια είσοδο και χτυπάει ένα θυροτηλέφωνο. Απαντάει μια γυναίκα (η πρώην του) στο βάθος ακούγονται παιδικές φωνές (των παιδιών του). Αυτός επαναλαμβάνει διαρκώς το «εγώ είμαι». Η γυναίκα τον διώχνει κι αυτός λίγο πριν καταρρεύσει, βάζει φωτιά το δέντρο που κουβαλούσε ακριβώς μπροστά στην πολυκατοικία. Αυτή τη φορά, ο κόσμος έχει βγει στα μπαλκόνια και τον παρατηρεί μαρμαρωμένος ξανά. Μπλέκονται διάφοροι ήχοι, από ακορντεόν, γαβγίσματα, σειρήνες… και μια μαύρη οθόνη που σημαίνει το τέλος του δράματος επί της οθόνης.

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

 


Διαβάστε τo σενάριo

Το σενάριο δεν είναι ελεύθερα διαθέσιμο. Αν ενδιαφέρεστε να το διαβάσετε ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Γράψτε τα σχόλιά σας για το σενάριο.

Όνομα *

Σχόλια *

Γράψτε τον κωδικό *