Babyblues

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος Zavakou Maria

Στοιχεία Σεναρίου

Τίτλος στα αγγλικά
Babyblues
Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2012 3 3' Μυθοπλασία Comedy/drama

Σύνοψη

Η Αμαλία έχει μόλις γεννήσει και έχει baby blues. Θέλει την ησυχία της, αλλά οι επισκέπτες της έχουν άλλες διαθέσεις.

Περίληψη

Η Αμαλία νιώθει ευσυγκίνητη και μελαγχολική μετά τον τοκετό, όταν δέχεται την επίσκεψη της θείας Τζίνας και του θείου Σαράντου. Η θεία Τζίνα συσχετίζει το μωρό με το σόι του άντρα της ενώ ακόμα δεν το έχει δει και περηφανεύεται για την τέλεια γέννα της. Ο θείος Σαράντος συναινεί και κάνει άκομψα αστεία για τον αντρισμό του βρέφους. Όταν η μαία τους προτρέπει να βγούνε από το δωμάτιο για να θηλάσει η λεχώνα, την αγνοούν. Ο ανιψιός τους και άντρας της Αμαλίας, Ηλίας, επεμβαίνει και τους οδηγεί έξω για κέρασμα. Τα baby blues επιστρέφουν καθώς η Αμαλία προσπαθεί να θηλάσει ενώ οι επισκέπτες κλέβουν ματιές ενώ το γλεντάνε έξω από το δωμάτιό της. Η Αμαλία τελικά θα πάρει πρωτοβουλία και θα δώσει λύση με μία κωμικοτραγική έκρηξη φινάλε.

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

Η απότομη μεταβολή των ορμονών μετά τον τοκετό μπορεί να οδηγήσει κάθε γυναίκα σε μία μορφή μελαγχολίας. Καθώς η γυναίκα προσπαθεί να προσαρμοστεί στις αλλαγές και να βρει τους ρυθμούς της δέχεται επισκέψεις από ανθρώπους με τους οποίους δεν έχει κοινά, κάτι που της ασκεί επιπλέον πίεση. Σκοπός μου είναι να περιγράψω αυτή την περίοδο της παραμονής στο μαιευτήριο και την αντίφαση ανάμεσα στις ανάγκες της λεχώνας και την συμπεριφορά του περιβάλλοντος. Πρόκειται για μία κατάσταση κωμικοτραγική ακριβώς επειδή οι καταστάσεις που προκύπτουν είναι υπερβολικές, δηλαδή κωμικές, αλλά και τραγικές μαζί αφού έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την μειονεκτική θέση στην οποία βρίσκεται η λεχώνα. Η λύση στην οποία καταφεύγει η Αμαλία είναι ένα ξέσπασμα που λειτουργεί με τον ίδιο κωμικοτραγικό τρόπο καθώς η ορμή της έρχεται σε αντίθεση με το γλέντι των επισκεπτών


Διαβάστε τo σενάριo

Το σενάριο δεν είναι ελεύθερα διαθέσιμο. Αν ενδιαφέρεστε να το διαβάσετε ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Γράψτε τα σχόλιά σας για το σενάριο.

Όνομα *

Σχόλια *

Γράψτε τον κωδικό *