Θεοδωρίδου Ελένη

ΕΛΕΝΗ Α. ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1980, όπου και μεγάλωσε. Είναι φοιτήτρια της Παιδαγωγικής Σχολής στο Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και σπουδάστρια της Ακαδημίας Τέχνης του Ι.Ε.Κ. Ακμή Αθηνών, στο τμήμα σκηνοθεσίας. Γεννημένη σε καλλιτεχνική οικογένεια, είχε την πρώτη της επαφή με την Τέχνη στα παιδικά της χρόνια, όπου γνώρισε την Ξυλογλυπτική από τον πατέρα της. Έκτοτε ασχολήθηκε με την ζωγραφική και το ελεύθερο σχέδιο, με δάσκαλο της τον ζωγράφο Κ. Ξανθόπουλο. Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια με τον Malcom Le Grice (Βρετανό σκηνοθέτη του πειραματικού κιν/φου), τον Frank Alsema (καλλιτεχνικό διευθυντή και παραγωγό στο χώρο της διαδραστικής τηλεόρασης) και τον Florian Thalhofer (καθηγητή εικαστικών και αφηγηματικών τεχνών).

Η ενασχόληση της με το Video Art, τα πειραματικά και μουσικά videos ξεκίνησε το 2005. Επιλέχτηκε και συμμετείχε στο workshop της Ολλανδικής εταιρίας Mediamatic και του University of Arts του Βερολίνου με θέμα το interactive πρόγραμμα Korsakow, στα πλαίσια του Synch Festival 2006 στην Αθήνα, όπου και προβλήθηκε η δουλειά της, καθώς επίσης και στο festival νέων δημιουργών Filmonik στο Manchester της Αγγλίας. Αυτή την περίοδο εργάζεται στο pre-production του ντοκυμαντέρ μεγάλου μήκους του Αντώνη Παπαδόπουλου (σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας). Ζεί στην Αθήνα.

ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ One night stand (2006) πειραματικό interactive video synch festival athens gr Urban nature (2006) video art festival fimlonic Manchester uk Σείρα μουσικών video για το group netrina (2006-2007)