Γιατί;

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος παπαδάκης εμμανουήλ

Στοιχεία Σεναρίου

Τίτλος στα αγγλικά
Why?
Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2012 3 3' Μυθοπλασία Κοινωνικό

Σύνοψη

Η Άννα, μια νεαρή γυναίκα, εγκλωβισμένη στο πένθος της για το θάνατο του συζύγου της Μάριου, με αφορμή μια φωτογραφία τους που βρίσκει, αναπολεί ένα διάλογό τους σχετικά με το νόημα της ζωής.

Περίληψη

Η Άννα είναι μια νεαρή κοπέλα που θρηνεί τον σύζυγο της, Μάριο. Σε προσπάθεια της να αποστασιωποιηθεί από την πραγματικότητα του θανάτου του, κλείνεται στην κρεβατοκάμαρά τους. Εκεί ψάχνει για μια φωτογραφία που θα γίνει αφορμή για να θυμηθεί ένα διάλογο που είχε εκείνη και ο σύζυγος της. Θυμάται ότι ήταν η μέρα που είχε σκοτωθεί ο μικρότερος αδερφός του Μάριου και πως εκείνη απεγνωσμένη για τη σκληρότητα αυτού του κόσμου τον είχε ρωτήσει γιατί γεννιόμαστε. Εκείνος παρομοιάζοντας τη ζωή ενός ανθρώπου με έναν νεαρό κολυμβητή ο οποίος έρχεται σε πρώτη επαφή με τη θάλασσα και ζει μέχρι να «τον ξεπεράσει κάποιο κύμα» της εξηγεί ότι η ζωή είναι για εκείνον μονάχα στιγμές και ουσιαστικά οι άνθρωποι με τους οποίους διαλέγουμε να τις μοιραστούμε. Εκείνη θυμάται ότι ένα σπουργίτι πέταξε και κάθισε δίπλα τους και σταματά εκεί την αναπόληση της. Παρατηρεί ότι έξω από το παράθυρο της κρεβατοκάμαρας πετάει ξανά ένα σπουργίτι.

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

Το σενάριο αυτό είναι γέννημα μιας αρχικής ιδέας που είχα για τη ζωή. Λόγω της κοντινής μου επαφής με τη θάλασσα έχω το προνόμιο να εμπνέομαι συχνά απ'αυτήν οπότε για άλλη μια φορά την "δανείζομαι" και τη χρησιμοποιώ μέσα από τα λόγια του Μάριου ως μεταφορά για την πορεία της ζωής των ανθρώπων. Ένα ταξίδι η προσπάθεια του ανθρώπου να κολυμπήσει, να αψηφήσει τον θάνατο που κρύβεται στο βυθό της θάλασσας και να νικήσει μέχρι να βρεθεί ένα κύμα που δεν θα μπορέσει να υπερνικήσει και θα τον οδηγήσει στο τέλος, ίσα ίσα για να ξανανοίξει τα μάτια του από την αρχή.


Διαβάστε τo σενάριo

Μπορείτε να στείλετε email στο σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Γράψτε τα σχόλιά σας για το σενάριο.

Όνομα *

Σχόλια *

Γράψτε τον κωδικό *