Ο φαρμακοποιός

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος Κυριακίδης Ιωάννης

Στοιχεία Σεναρίου

Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2003 5 5' Μυθοπλασία Κωμωδία

Σύνοψη

Ένα μάθημα απαισιοδοξίας από την εύθυμη πλευρά. Οι προσπάθειες ενός φαρμακοποιού να μετακινηθεί ένα παρατημένο αυτοκίνητο μπροστά απ΄ το φαρμακείου του, φέρνουν στην επιφάνεια την αδυναμία των μηχανισμών του «συστήματος» να λύσει και το πιο απλό ζήτημα. Εκεί που ο φαρμακοποιός έχει απογοητευθεί, απροσδόκητα, ως από μηχανής θεός, εμφανίζεται η λύση στα πρόσωπα δύο πλανόδιων παλιατζήδων. Μόνο που η λύση φαίνεται προσωρινή.

Περίληψη

Ο φαρμακοποιός ένας άντρας γύρω στα 40 έχει ένα φαρμακείο σ΄ ένα στενό δρόμο σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή. Η πελατεία του είναι κυρίως ηλικιωμένοι. Μια μέρα παρκάρει μπροστά απ΄ το φαρμακείο του, το παλιό τρακαρισμένο αυτοκίνητο του, ένας κοντός φαλακρός κύριος. Το παλιό αυτοκίνητο μένει ακινητοποιημένο εκεί για πολύ καιρό και σιγά σιγά γίνεται εστία μόλυνσης. Ο φαρμακοποιός αναλαμβάνει να ειδοποιήσει τις αρχές για να φροντίσουν να μεταφερθεί το εγκαταλειμμένο, κατά την γνώμη του, αυτοκίνητο από εκεί, αλλά,... παρά και την φαινομενικά καλή θέληση ενός αστυνομικού της ομάδας Ζ, και ενός υπαλλήλου του Δήμου το αυτοκίνητο παραμένει στην θέση του. Τελικά εκεί που ο φαρμακοποιός είχε απογοητευθεί, το παλιό αυτοκίνητο απομακρύνεται νύχτα από την παρέμβαση δυο παλιατζήδων. Οι παλιατζήδες αυτοί γυρόφερναν την περιοχή μ΄ ένα ημιφορτηγάκι μαζεύοντας τα παλιά εγκαταλειμμένα αντικείμενα και φαίνεται ότι είχαν σταμπάρει από καιρό το εγκαταλειμμένο αυτοκίνητο. Καθώς απομακρύνονται οι παλιατζήδες με την «λεία» τους πίσω τους εμφανίζεται ο οδηγός του παλιού αυτοκινήτου, ο κοντός φαλακρός κύριος, διαμαρτυρόμενος ότι τον έκλεψαν. Πολύ σύντομα, την κενή θέση μπροστά απ΄ το φαρμακείο, καταλαμβάνει ένα άλλο παλιό αυτοκίνητο.

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

Πρόθεση μου ήταν να δείξω την μη λειτουργία των μηχανισμών του συστήματος προς όφελος αυτού για τον οποίο «θεωρητικά» δημιουργήθηκαν. Το πόσο η ύπαρξη ή η ανυπαρξία αυτών των μηχανισμών επιβαρύνει την ζωή του ανθρώπου, που είτε από αφέλεια, όπως ο φαρμακοποιός της ιστορίας μας, είτε επειδή δεν μπορεί να κάνει αλλιώς, έρχεται σε επαφή μαζί τους. Δεν ήθελα να πάρω θέση, (ότι αυτό που συμβαίνει είναι καλό η κακό), ούτε να κατηγορήσω κάποιον, (ότι φταίει αυτός ή ο άλλος). Πρόθεση μου ήταν να καταγράψω συμπεριφορές, με μια διάθεση ασφαλώς σατιρική. Η αδιαφορία, η αρνητική νοοτροπία, η έλλειψη υπευθυνότητας συμπλέκονται για να πνίξουν την οποιαδήποτε διάθεση για συνεισφορά και συμμετοχή. Όλα μοιάζουν να έχουν αφεθεί στην τύχη τους.


Διαβάστε τo σενάριo

Το σενάριο δεν είναι ελεύθερα διαθέσιμο. Αν ενδιαφέρεστε να το διαβάσετε ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Ο σεναριογράφος δεν επιθυμεί να σχολιαστεί το σενάριό του.