Λόρι

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος Γραμματικόπουλος Ζαχαρίας

Στοιχεία Σεναρίου

Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2009 3 3' Μυθοπλασία Δράμα

Σύνοψη

Μια ιστορία που απευθύνεται στους ασυνείδητους πολίτες που αντιμετωπίζουν τα κατοικίδια τους σαν διακοσμητικά παιχνίδια. Έχει σκοπό να κατακρίνει και να καταδικάσει την ανευθυνότητα και την αχαριστία. Σε μια εποχή που τα κρούσματα εγκατάλειψης, δηλητηρίασης και κακοποίησης ζώων αυξάνονται μέρα με την μέρα παρόμοιες ιστορίες είναι πιο χρήσιμες από ποτέ και έχουν σκοπό την ευαισθητοποίηση κάθε πολίτη.

Περίληψη

Ένα νεαρό ζευγάρι ηλικίας περίπου στα 30 βρίσκει στον δρόμο ένα μικρό κουταβάκι, την Λόρι. Το θεωρούν πολύ όμορφο και γλυκό και αποφασίζουν να το πάρουν στο σπίτι τους και να το υιοθετήσουν. Δεν έχουν αναλογιστεί όμως τις ευθύνες που θα τους επιφέρει ο ερχομός του μικρού ζώου. Αντιμετωπίζοντας τις πρώτες τους υποχρεώσεις και συνεπώς τις πρώτες δυσκολίες, συνειδητοποιούν ότι είναι πολύ κουραστικό για αυτούς να κρατήσουν το σκυλί. Το θεωρούν υπεύθυνο για όλα τα καθημερινά προβλήματα τους και αποφασίζουν να το ξεφορτωθούν παρόλη την αγάπη που τους δείχνει. Άνθρωποι που προτιμούν την καλοπέραση τους και δεν υπολογίζουν την ζωή του σκυλιού που επέλεξαν να φροντίσουν και του συμπεριφέρονται όπως και σε ένα άψυχο αντικείμενο. Τέτοιοι άνθρωποι δεν αξίζουν να έχουν όνομα σε αντίθεση με τον μόνο μη εγωιστικό και καλοσυνάτο χαρακτήρα της ιστορίας, την Λόρι.

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

 


Διαβάστε τo σενάριo

Το σενάριο δεν είναι ελεύθερα διαθέσιμο. Αν ενδιαφέρεστε να το διαβάσετε ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Ο σεναριογράφος δεν επιθυμεί να σχολιαστεί το σενάριό του.