Λευκός Χρόνος

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος Αυγουστιδης Νικολαος

Στοιχεία Σεναρίου

Τίτλος στα αγγλικά
White time
Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2009 2 3' Μυθοπλασία Δράμα

Σύνοψη

Ο Λευκός Χρόνος είναι η χρονική εκείνη περίοδος οπού κανένας θάνατος και καμιά γέννηση δεν καταγράφεται παγκοσμίως. Διαρκεί ένα λεπτό και συμβαίνει κάθε χίλια χρόνια. Πολλοί θεωρούν την υπόθεση του λευκού χρόνου ως ωραίο παραμύθι, άλλοι όμως πιστεύουν οτι είναι υπαρκτό γεγονός στη χρονική διάρκεια του οποίου μπορεί να αλλάξει η ανθρώπινη ιστορία.

Περίληψη

Ο Νίκος είναι ένας άνθρωπος κλεισμένος στον εαυτό του κι απόμακρος... Είναι κλεισμένος για χρόνια στο δωμάτιο του κι η μόνη του ασχολία είναι να κοιτάζει τηλεόραση που στην ουσία είναι και η μοναδική του επαφή με τον έξω κόσμο. Η ιστορία μας τον συναντά να παρακολουθεί ένα ντοκιμαντέρ για τον Λευκό Χρόνο... εκεί κάπου αφήνει την μακρόχρονη οκνηρή και ανούσια ζωή του, μεταμφιέζεται σε πιερότο και αφήνει το δωμάτιο του για να εκπληρώσει το λόγο για τον οποίο απομακρύνθηκε από τον κόσμο τόσα χρόνια. Να αλλάξει την ανθρώπινη ιστορία. Η αποστολή του δεν είναι εύκολη.Ο χρόνος μόλις ένα λεπτό. Αντιμέτωπος με την ίδια τη Ζωή και τον Θάνατο.Ο κόσμος στηρίζεται πάνω του. Άντρες, γυναίκες, παιδιά, στρατιώτες,χριστιανοί, μουσουλμάνοι, βουδιστές... όλοι με αγωνία περιμένουν το αποτέλεσμα της προσπάθειας του.Εικόνες άρρωστων, ετοιμοθάνατων, ετοιμόγεννων μητέρων, περνούν από μπροστά μας. Η έκφραση του Νίκου δείχνει την ένταση των στιγμών κι ένα ρολόι στο φόντο μετράει το χρόνο σταθερά και βασανιστικά προς το τέλος της μοναδικής ευκαιρίας,πριν την μεγάλη αναμονή άλλων χιλίων ετών...Θα τα καταφέρει;;;

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

 


Διαβάστε τo σενάριo

Το σενάριο δεν είναι ελεύθερα διαθέσιμο. Αν ενδιαφέρεστε να το διαβάσετε ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Γράψτε τα σχόλιά σας για το σενάριο.

Όνομα *

Σχόλια *

Γράψτε τον κωδικό *