Το Μεροκάματο ενός ληστή

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος Φελάνης Μιχαήλ

Στοιχεία Σεναρίου

Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2009 5 5' Μυθοπλασία Κωμωδία

Σύνοψη

Μια ανατρεπτική κωμωδία που μας ταξιδεύει στις απίστευτες πράξεις ενός ληστή, που αναγκάζεται να κερδίσει χρήμα όχι μόνο με το ατσαλένιο του όπλο, αλλά και με τις ικανότητες του ως πωλητής. Το άγρυπνο μάτι του νόμου είναι αρκετό για να το σταματήσει; Η κοιμάται; Μια ταινία που γεμίζει ταμεία.

Περίληψη

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος ενός ληστή; Α) ένα άδειο ταμείο; Β) ένα άδειο ταμείο και ένας ηλίθιος μαγαζάτορας; Γ) ένα άδειο ταμείο και ένας ηλίθιος μαγαζάτορας, ο οποίος είναι αδελφός αστυνομικού; Δ) ένα άδειο ταμείο και ένας ηλίθιος μαγαζάτορας, ο οποίος είναι αδελφός αστυνομικού που έρχεται στο μαγαζί για να αγοράσει το δώρο γενέθλιων της γυναίκας του; Ε) ένα άδειο ταμείο και ένας ηλίθιος μαγαζάτορας, ο οποίος είναι αδελφός αστυνομικού που έρχεται στο μαγαζί για να αγοράσει το δώρο γενέθλιων της γυναίκας του όπου έχει ήδη πουλήσει ο ληστής; Μια ανατρεπτική κωμωδία που μας ταξιδεύει στις απίστευτες πράξεις ενός ληστή, που αναγκάζεται να κερδίσει χρήμα όχι μόνο με το ατσαλένιο του όπλο, αλλά και με τις ικανότητες του ως πωλητής. Το άγρυπνο μάτι του νόμου είναι αρκετό για να το σταματήσει; Η κοιμάται; Μια ταινία που γεμίζει ταμεία. Ένας Ληστής μπαίνει αποφασισμένος να ληστέψει το μαγαζί με είδη δώρων του Μάκη. Όμως στην θέα του άδειου ταμείου, αποφασίζει να ακινητοποιήσει τον μαγαζάτορα – Μάκη στο υπόγειο και o ληστής να δουλέψει το μαγαζί για να βγάλει τα επιθυμητά χρήματα . Μια αρχικά παράτολμη πράξη, που αποδεικνύεται στην συνέχεια κερδοφόρα. Την στιγμή που κλείνει το μαγαζί και είναι έτοιμος να αδειάσει την λεία του που γεμίζει το ταμείο του μαγαζιού και με κόπο ενός ολόκληρου μεροκάματου έχει μαζέψει. Καταφθάνει ο αδελφός του Μάκη – μαγαζάτορα, που τυγχάνει να επαγγέλλεται μπάτσος. Ο οποίος ζητά το δώρο της γυναίκας του που είχε ζητήσει από τον αδελφό του να κρατήσει και ο δύσμοιρος κλέφτης έχει πουλήσει. Όμως το πολυμήχανο μυαλό του καταφέρνει να τα βγάλει πέρα σε όλες αυτές τις αντίξοες συνθήκες. Εκτός από την στιγμή Βλακείας του συνάδελφου του μπάτσου που μέσο της λαιμαργίας και της τσαπατσουλιάς, ξεσκέπασε τον ληστή μας.

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

Μια χιουμοριστική προσέγγιση μιας ληστείας μέσο της οποίας θα ήθελα να δείξω ότι όλοι μας έχουμε κλίση σε κάποιο τομέα, απλά πρέπει να τον ανακαλύψουμε και να τον καλλιεργήσουμε.


Διαβάστε τo σενάριo

Μπορείτε να στείλετε email στο σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Γράψτε τα σχόλιά σας για το σενάριο.

Όνομα *

Σχόλια *

Γράψτε τον κωδικό *


Μαδαράκης Γεώργιος

16/6/2009 2:19:00 μμ

Συγχαρητήρια για το πρώτο βραβείο και που έχοντας «ξεκλείδωτο» το κείμενο σου σε αντίθεση με πολλούς άλλους, μπορούμε να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα για το «τι ψάχνουνε» πάνω κάτω οι επιτροπές κρίσης.

Στη πρεμιέρα της ταινίας σου θα είμαστε πάλι εκεί, αυτή τη φορά για να γιορτάσουμε!