Κατά λάθος εχθροί, από τύχη φίλοι

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος Φελάνης Μιχαήλ

Στοιχεία Σεναρίου

Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2009 4 4' Μυθοπλασία Κωμωδία

Σύνοψη

Στην ζούγκλα και στην τρέλα της πόλης δύο άγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι για εντελώς ασήμαντο λόγο θα καταλήξουν αντίδικοι στα δικαστήρια. Άραγε αξίζει να μαλώσεις με κάποιον άγνωστο για το ασήμαντο μιας άτυχης στιγμής; Ήταν τύχη ή ατυχία; Ή ατυχία που κατέληξε σε τύχη; Πως μένα μαλάκα μπορείς να νιώσεις μίσος και πως οικειότητα;

Περίληψη

Ο Σωτήρης και ο Γιώργος είναι δύο καθημερινοί άνθρωποι που έχουν αργήσει στην δουλειά τους. Η κίνηση της πόλης και η βιασύνη τους , τους ανεβάζει το άγχος όλο και πιο πολύ. Ένα ασήμαντο γεγονός, ένα απότομο φρενάρισμα, είναι αρκετό να οξύνει τα αίματα και να κάνει τους δύο αυτούς ανθρώπους να τραβιούνται για χρόνια στα δικαστήρια. Όμως ο χρόνος είναι ο καλύτερος γιατρός γιατί μας αφήνει να δούμε τα πράγματα πιο ήρεμα και έτσι οι δύο αντίδικοι όταν κάθονται και κάνουν μια ήρεμη συζήτηση υπό κανονικές συνθήκες ηρεμίας, καταλαβαίνουν ό,τι η έχθρα τους βασίζεται σε ασήμαντα γεγονότα. Βλέπουν ότι έχουν περισσότερα κοινά στον χαρακτήρα τους, σημάδι ότι μπορεί να ξεκινήσει μια καλή φιλία.

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

Μέσω αυτού του σεναρίου θέλω να δείξω πως δύο άνθρωποι μπορούν να τσακωθούν χωρίς κάποιο ουσιαστικό λόγο. Άνθρωποι που έχουν κοινά χαρακτηριστικά, αλλά το άγχος και το στρες, της πόλης και η ψεύτικη ανάγκη << να τα προλάβω όλα>>, μας έχουν αποξενώσει από τους γύρω μας και από τον ίδιο μας τον εαυτό. Δεν χρειάζεται να αντιδράμε βιαστικά, ο χρόνος είναι ο καλύτερος σύμβουλος και γιατρός….


Διαβάστε τo σενάριo

Μπορείτε να στείλετε email στο σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Γράψτε τα σχόλιά σας για το σενάριο.

Όνομα *

Σχόλια *

Γράψτε τον κωδικό *