Το παράθυρο

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος Στεμνής Λάμπρος

Στοιχεία Σεναρίου

Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2009 2 3' Μυθοπλασία Δράμα

Σύνοψη

Δύο μεσήλικες πάσχοντες από καρκίνο βρίσκονται σε θάλαμο νοσοκομείου περιμένοντας το αναπόφευκτο. Μπορούν μερικές στιγμές «απόδρασης» να τους κάνουν να νιώσουν πιο ανθρώπινα;

Περίληψη

Ο Αντώνης και ο Βασίλης είναι βαριά άρρωστοι και νοσηλεύονται επί μεγάλο χρονικό διάστημα σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο. Περιμένουν να καταλήξουν. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι έχει χαθεί κάθε ανθρώπινη δυνατότητα για άντληση κουράγιου.

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

Το παρόν σενάριο βασίζεται σε πραγματική ιστορία. Πραγματική γιατί σε μία άλλη μορφή της κυκλοφόρησε σε διάφορα blogs στο internet. Έχει επίσης σταλεί σε αρκετούς παραλήπτες με chain letter μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τονίζοντας πως η προέλευσή του είναι άγνωστη και συγκινώντας πιθανώς πολλούς από αυτούς. Πραγματική επίσης, γιατί μου έχει συμβεί πριν από τρία περίπου χρόνια, όταν μέσα στα νοσοκομεία έχασα τον πατέρα μου από καρκίνο. Πρόθεση του σεναρίου είναι να δείξει ότι ακόμα και στις πιο δύσκολες περιστάσεις μπορούμε να σταθούμε σε κάποιον άνθρωπο και να του δώσουμε κουράγιο, όσο άσχημη και αν είναι η κατάσταση στην οποία μπορεί να βρισκόμαστε. Να του χαρίσουμε μερικές στιγμές ευτυχίας. Αν όχι ευτυχίας, τότε σίγουρα ανθρωπιάς και ανακούφισης. Άλλωστε η ευτυχία είναι εφικτή χωρίς να έχει σημασία πόσος χρόνος θα χρειαστεί γι’ αυτή ή πόσο θα διαρκέσει.


Διαβάστε τo σενάριo

Το σενάριο δεν είναι ελεύθερα διαθέσιμο. Αν ενδιαφέρεστε να το διαβάσετε ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Ο σεναριογράφος δεν επιθυμεί να σχολιαστεί το σενάριό του.