Όροφος κοινής αποδοχής

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος Συνίτος Σωκράτης

Στοιχεία Σεναρίου

Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2008 4 5' Μυθοπλασία Δράμα με φανταστικά στοιχεία

Σύνοψη

Εκείνη και αυτός συναντιούνται καθημερινά. Κρύβονται πίσω από τυποποιημένες κινήσεις και εκφράσεις και αποφεύγουν να γνωριστούν ουσιαστικά. Μια τυχαία μέρα ξεφεύγουν άθελα από την παγιωμένη συμπεριφορά τους. Σαν αποτέλεσμα το ασανσέρ που μοιράζονται τους παγιδεύει και τους αναγκάζει να συστηθούν με έναν διαφορετικό και ασυνήθιστο τρόπο.

Περίληψη

Ένας άντρας και μια γυναίκα συναντιούνται κάθε μέρα στην είσοδο της πολυκατοικίας τους και παίρνουν μαζί το ασανσέρ. Κάνουν τις ίδιες ακριβώς κινήσεις, συμπεριφέρονται με τον ίδιο τρόπο, αποφεύγουν να κοιταχτούν ή να πουν κάτι πιο προσωπικό. Ο άντρας λαχταρά αυτή την καθημερινή τους συνάντηση αλλά παράλληλα νιώθει παγιδευμένος στον τρόπο που εξελίσσεται. Φαίνεται να έχει αποδεχτεί όμως την κατάσταση. Μια μέρα μέσα στο ασανσέρ και όντας κουρασμένοι και οι δύο, σπάνε κατά λάθος τον κώδικα συμπεριφοράς τους που κρατάει τον ένα σε απόσταση από τον άλλον. Τα χέρια τους αγγίζονται και το βλέμμα τους διασταυρώνεται. Αυτή η ανεπάντεχη επαφή κινητοποιεί μια μυστήρια διαδικασία. Το ασανσέρ ανεβαίνει αυτόβουλα μέχρι τέτοιο ύψος που η έξοδος του παγιδεύεται. Τα κουμπιά για τον όροφο του καθενός αλλάζουν λειτουργία. Πατώντας τα τώρα προβάλλεται αντίστοιχα στην οροφή του ασανσέρ τυχαία αποσπάσματα από τη ζωή του καθενός. Έτσι μαθαίνει ο ένας για τον άλλον. Όταν η φυσιολογική λειτουργία του ασανσέρ επανέρχεται, αποφασίζουν και οι δύο ότι τους ενδιαφέρει να συνεχίσουν τη γνωριμία τους με πιο απλό τρόπο.

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

 


Διαβάστε τo σενάριo

Το σενάριο δεν είναι ελεύθερα διαθέσιμο. Αν ενδιαφέρεστε να το διαβάσετε ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Ο σεναριογράφος δεν επιθυμεί να σχολιαστεί το σενάριό του.