ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος ΜΑΡΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΗ

Στοιχεία Σεναρίου

Τίτλος στα αγγλικά
MUSICAL INSTRUMENTS CEMETERY
Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2010 3 3' Κιν. Σχέδιο Δράμα

Σύνοψη

Μια σπασμένη κιθάρα πεταμένη στη χωματερή ζωντανεύει, παρασύροντας πεταμένα μουσικά όργανα για να παίξουν μια μελωδία που θα ξυπνήσει την πόλη από το λήθαργο της αδιαφορίας.

Περίληψη

Ο πλούσιος φαλακρός ιδιοκτήτης μιας σπασμένης κιθάρας, αναπολώντας τις νεανικές του στιγμές μαζί της, αποφασίζει τελικά να την πετάξει. Στη χωματερή όπου η κιθάρα καταλήγει, σηκώνεται για να παίξει το κύκνειο άσμα της κι η μουσική της ξεσηκώνει κι άλλα πεταμένα μουσικά όργανα. Μαζί φτιάχνουν μια ορχήστρα, της οποίας η μουσική ταξιδεύει ως την πόλη και γλυκαίνει τους ανθρώπους που συναντά. Τελικά φτάνει και στον πλούσιο φαλακρό ιδιοκτήτη, ο οποίος αποφασίζει να ξαναβρεί λίγη από τη νεανική του ζωντάνια και χαρά.

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

Πρόκειται για μια ιδέα που προέκυψε κάποια ημέρα που περνούσα μπροστά από μια μάντρα για παλιοσίδερα. Η σκέψη αυτού του σωρού των πραγμάτων που κάποτε υπήρξαν χρήσιμα, με οδήγησε στη σκέψη του σωρού των ιδεών, των προσδοκιών και των ονείρων μας του κάποτε, που χάθηκαν μέσα στην καθημερινότητα, τον αγώνα για επιβίωση και κοινωνική καταξίωση και τη θέση άλλων προτεραιοτήτων εκεί που κάποτε υπήρχαν επιθυμίες για ζωή, για δράση και δημιουργία. Μια ιδέα για την επιστροφή στη ζωντάνια, τον αυθορμητισμό και την αγνότητά των νεανικών ονείρων, μια ρομαντική προσέγγιση σε έναν κόσμο στυγνών και στεγνών επιδιώξεων.


Διαβάστε τo σενάριo

Το σενάριο δεν είναι ελεύθερα διαθέσιμο. Αν ενδιαφέρεστε να το διαβάσετε ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Γράψτε τα σχόλιά σας για το σενάριο.

Όνομα *

Σχόλια *

Γράψτε τον κωδικό *


Άγγελος Μπατουδάκης

30/6/2010 6:38:00 μμ

Άρτιο. Ισορροπημένο.

Άγγελος Μπατουδάκης

20/2/2011 3:50:00 μμ

Δεν είναι άρτιο και ισορροπημένο. Είναι ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ.

Κατερίνα

28/9/2012 9:33:00 μμ

Αυτό δεν είχε πάρει το 2010 το ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΣΕΝΑΡΙΟΥ ΣΕ ΤΑΙΝΙΑ ΚΙΝΟΥΜΕΝΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ (ANIMATION) (ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΚΑΙ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ) στον ίδιο διαγωνισμό του t-short; Γίνεται να ξανασυμμετέχουν τα ίδια τα βραβευμένα έργα;

Κατερίνα

28/9/2012 9:46:00 μμ

Συγνώμη, δε συμμετέχει φέτος, λάθος δικό μου.