Μια γραμμή στον ορίζοντα

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ

Στοιχεία Σεναρίου

Τίτλος στα αγγλικά
A line in the open sky
Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2010 2 3' Κιν. Σχέδιο Ποίηση

Σύνοψη

Μια γραμμή που βγαίνει μέσα απο μια μουντζούρα και αναπτύσσεται στο χώρο με έντονη την επιθυμία να γνωρίσει τον κόσμο. Από το πρωί ως το βράδυ που θα πάει για ύπνο, καταγράφει με ποιητική διάθεση και χιούμορ τις εντυπώσεις της από τα συμβάντα της ημέρας. Η περιήγησή της μοιάζει με την ηλιόλουστη κυριακάτικη βόλτα ενός παιδιού που υποδέχεται αυθόρμητα ό,τι παρουσιάζεται. Η γραμμή μακραίνει συνεχώς, παίζοντας με την προοπτική και το όριο του ματιού, συνδέοντας τα μικρά κι ασήμαντα με τα σπουδαία, επιχειρώντας να προσεγγίσει το σύμπαν.

Περίληψη

Από το πρωί ως το βράδυ που θα πάει για ύπνο, καταγράφει με ποιητική διάθεση και χιούμορ τις εντυπώσεις της από τα συμβάντα της ημέρας. Στο ξύπνημά της δέχεται την δροσιά και την ευωδία ενός διάσπαρτου ανοιξιάτικου κήπου και στην πορεία της διασχίζει τις αυλές των σπιτιών, βγαίνει στο δάσος, φτάνει μέχρι τη θάλασσα και πέφτει πάνω στη κεντρική πλατεία, όπου ετοιμάζεται μια γιορτή, πριν χωθεί στην αγκαλιά του φεγγαριού για τη νύχτα. Μπορεί να είναι το σκοινί που απλώνουμε τα ρούχα να στεγνώξουν ή το σκοινί του ακροβάτη, ακόμα κι ο φράχτης που ακούμπησε το πουλί για να ξεκουράσει τα φτερά του και σίγουρα η γραμμή που χωρίζει Τη θάλασσα από το βυθό της και τη στεριά αλλά γιατί όχι και η φωτεινή γιρλάντα?

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

Η δομή της ταινίας αποτελείται από 20 διαδοχικές σκηνές. Η διαδοχή τους γίνεται οριζόντια από τα αριστερά προς τα δεξιά σαν το ξετύλιγμα ενός αρνητικού φιλμ στο φως. Η κάθε σκηνή ζωντανεύει για να περιγράψει την ειδική συνάντηση της γραμμής με τα πρόσωπα που εμφανίζονται στην ιστορία. Η διάρκεια της καθορίζεται από το διάλογο σε voix off, όπως καταγράφεται στο σενάριο. Ο συνολικός ρυθμός της ταινίας διέπεται από το συνεχές οριζόντιο ξετύλιγμα της γραμμής που συνδέει τα επί μέρους δρώμενα. To sound track συνθέτει η voix off και η μουσική υπόκρουση, μία αλληλουχία ξεχωριστών θεμάτων ανά σκηνή.


Φωτογραφίες σχετικές με το σενάριο

Φωτογραφία 1 , Φωτογραφία 2 , Φωτογραφία 3

Διαβάστε τo σενάριo

Το σενάριο δεν είναι ελεύθερα διαθέσιμο. Αν ενδιαφέρεστε να το διαβάσετε ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Γράψτε τα σχόλιά σας για το σενάριο.

Όνομα *

Σχόλια *

Γράψτε τον κωδικό *