Δυο γυναίκες και ένα σφάλμα(;)

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος 1 Λομινάτζε Νίκας
Σεναριογράφος 2 Πέτκου Χρύσα

Στοιχεία Σεναρίου

Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2010 2 3' Μυθοπλασία Κοινωνικό

Σύνοψη

Μία οικογένεια φαίνεται να καταστρέφεται από κάποια γεγονότα που συνέβησαν και μία γυναίκα που όσα κ αν πέρασε βρήκε την δική της ελπίδα να συνεχίσει να πορεύεται στον δρόμο της ζωής μέσα από τα αθώα μάτια της κόρης της που πλέον είναι και ο μόνος λόγος για να προσπαθεί να συνεχίσει και να της προσφέρει μία ζωή αξιοπρεπής.

Περίληψη

Ο Κώστας και η Ελένη είναι ένα ζευγάρι που εδώ και πέντε χρόνια είναι παντρεμένοι, έχοντας αποκτήσει και μια κόρη την Ελπίδα. Δεν έχουν πολλά λεφτά και έτσι προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα μόνο με τον μισθό του Κώστα, ο οποίος πρόσφατα απολύθηκε. Για το παραπάνω συμβάν δεν έχει μιλήσει ακόμα στην Ελένη, όπως και το γεγονός ότι όσα λεφτά είχε πάρει τα ξόδεψε όλα μέσα στην απελπισία του στο ποτό και στα χαρτιά. Η ιστορία αρχίζει να εξελίσσετε όταν ο Κώστας αποφασίζει να πει στην Ελένη τι έχει συμβεί. Μόλις ακούει τα νέα αρχίζει να φωνάζει εξοργισμένη και μαλώνουν. Αυτός δεν αντέχει άλλο τα αλλεπάλληλα ``χτυπήματα`` και ξεσπά πάνω της αρχίζοντας να τη χτυπά. Κρυφός θεατής αυτής της σκηνής είναι η κόρη τους που κοιτάει απ’ τη μισάνοιχτη πόρτα του δωματίου της τον καβγά των γονιών της, χωρίς να καταλαβαίνει τι ακριβώς συμβαίνει. Ο Κώστας συνεχίζει να χτυπά την Ελένη αγνοώντας τα λόγια της να σταματήσει.Χρησιμοποιεί ανούσιες προφάσεις που δεν έχουν καμία βάση στην πραγματικότητα, για να δικαιολογήσει στον εαυτό του τις πράξεις του. Η κατάσταση πλέον έχει ξεφύγει από τον έλεγχο του κι έτσι η μόνη λύση είναι η φυγή(η πλέον εύκολη λύση όταν δεν υπάρχει άλλος τρόπος ή νομίζεις πως δεν υπάρχει, είναι να τα παρατήσεις). Η Ελένη παρόλα όσα της έκανε του λέει να μην φύγει. Αυτός σαν να μην την άκουσε κλείνει την πόρτα αφήνοντας πίσω του ένα σωρό από καλές και κακές αναμνήσεις. Πίσω μένει η Ελένη με την μικρή μόνες τους και αβοήθητες. Μια βδομάδα αργότερα η Ελένη βρίσκει δουλειά, εξασφαλίζοντας τα προς το ζην. Λίγες μέρες μετά σχολώντας απ’ την δουλειά, πηγαίνει να πάρει την Ελπίδα απ’ το νηπιαγωγείο. Ευτυχισμένες και οι δυο πηγαίνουν στην αγορά για ψώνια. Είναι πολύ χαρούμενες γι αυτό για τι είναι κάτι που δεν κάνουν συχνά. Κάπως έτσι τελειώνει η ιστορία μας, έχοντας δηλαδή δυο γυναίκες που κατάφεραν να ξεπεράσουν κάποιες δυσκολίες και να μείνουν ενωμένες ως το τέλος.

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

Η αφορμή για τη συγγραφή αυτού του σεναρίου είναι η ευκαιρία που μας δίνετε για να αποτυπόσουμε ένα πρόβλημα καθόλου σπάνιο στις μέρες μας. Με αυτό τον τρόπο θέλουμε να εκφράσουμε τα προβλήματα που έχουν πολλές οικογένειες καθώς και την ψυχοσωματική βία που μπορεί να υποστούν τα μέλη αυτής.Στην συγκεκριμένη περίπτωση μία οικογένεια φαίνεται να καταστρέφεται από κάποια γεγονότα που συνέβησαν και μία γυναίκα που όσα κ αν πέρασε βρήκε την δική της ελπίδα να συνεχίσει να πορεύεται στον δρόμο της ζωής μέσα από τα αθώα μάτια της κόρης της που πλέον είναι και ο μόνος λόγος για να προσπαθεί να συνεχίσει και να της προσφέρει μία ζωή αξιοπρεπής.


Διαβάστε τo σενάριo

Μπορείτε να στείλετε email στο σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Γράψτε τα σχόλιά σας για το σενάριο.

Όνομα *

Σχόλια *

Γράψτε τον κωδικό *


Μαρία Μαχμουντ

23/11/2023 3:24:00 μμ

Γειά σας