PARENTING

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος ΗΛΙΑ - ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ ΕΛΙΖΑΜΠΕΤΤΑ

Στοιχεία Σεναρίου

Τίτλος στα αγγλικά
PARENTING
Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2010 2 2' Μυθοπλασία Δράμα

Σύνοψη

Η Μαριάννα και ο Δημήτρης, δυο νεαροί γονείς, είναι εθισμένοι σε ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι, το οποίο παίζουν αργά το βράδυ, αφότου βάλουν για ύπνο το μικρό τους γιο, Παύλο. Στο παιχνίδι έχουν χτίσει μια νέα πραγματικότητα, μέσα από την οποία καταφέρνουν να αποδράσουν. Οι εικονικοί χαρακτήρες, οι οποίοι έχουν τα ίδια εξωτερικά χαρακτηριστικά με εκείνους , κάνουν διακοπές σε ένα εικονικό νησί, πίνουν, κολυμπάνε και βιώνουν τον ερωτά τους. Ότι δηλαδή θα ήθελαν να κάνουν οι ίδιοι και εξαιτίας των συνθηκών δεν μπορούν. Ο Παύλος ξυπνάει αναπάντεχα μέσα στο βράδυ και αναζητά τους γονείς του, οι οποίοι όμως δεν τον ακούνε καθώς φορούν ακουστικά. Βρίσκεται εγκλωβισμένος στο σκοτεινό δωμάτιο του και αντιμέτωπος με τους φόβους του. Η ώρα περνάει και ο Παύλος έχει πρηστεί από το κλάμα, ενώ οι γονείς του έχουν αποκοιμηθεί. Προκειμένου να ηρεμήσει, δημιουργεί και εκείνος μια δική του πραγματικότητα, ζωγραφίζοντας. Στην ζωγραφιά απεικονίζεται η μαμά, ο μπαμπάς και εκείνος στη μέση, χαμογελαστός.

Περίληψη

Η Μαριάννα, μια νεαρή μητέρα, βάζει τον μικρό της γιο, Παύλο, για ύπνο. Ο Δημήτρης, ο πατέρας του Παύλου, βρίσκεται στο σαλόνι και ανοίγει τον υπολογιστή προκειμένου το ζευγάρι να περάσει τη βραδιά του, παίζοντας ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι. Η Μαριάννα μπαίνοντας στο σαλόνι, ενοχλείται από τη δυνατή ένταση των ηχείων. Έτσι οι δύο τους φορούν ακουστικά, γεγονός που τους απομονώνει από την πραγματικότητα. Το παιχνίδι ξεκινάει. Οι δυο γονείς έχουν κατασκευάσει δύο εικονικούς χαρακτήρες που έχουν τα ίδια εξωτερικά χαρακτηριστικά με εκείνους. Τους έχουν τοποθετήσει σε μια εικονική παραλία, όπου και κάνουν ανέμελοι διακοπές κολυμπώντας, πίνοντας μπύρες και εξερευνώντας τον βυθό. Το παιχνίδι αποτελεί την καθημερινή απόδραση των γονέων, καθώς μέσω αυτού ταξιδεύουν και βιώνουν την πραγματικότητα που θα ήθελαν να ζήσουν. Στο σκοτεινό παιδικό δωμάτιο, ο Παύλος ξυπνάει ανήσυχος και αρχίζει να κλαίει. Οι γονείς δεν τον ακούν καθώς φορούν ακουστικά και είναι απορροφημένοι στο παιχνίδι. Ο Παύλος , του οποίου το πρόσωπο είναι πρησμένο από το κλάμα, σκαρφαλώνει στην κούνια του και πέφτει κάτω. Σηκώνεται όρθιος και πηγαίνει προς την πόρτα. Όμως είναι μικροκαμωμένος και δεν μπορεί να φτάσει το χερούλι. Έτσι βρίσκεται εγκλωβισμένος στο δωμάτιό του. Στο παιχνίδι, το εικονικό ζευγάρι βιώνει τον ερωτά του στην παραλία, ενώ η Μαριάννα και ο Δημήτρης έχουν αποκοιμηθεί στον καναπέ. Ο Παύλος σταματάει να κλαίει και προσπαθεί να αισθανθεί από μόνος του καλύτερα. Βγάζει το μπλοκ ζωγραφικής του και κάνει μια ζωγραφιά. Έχει ξημερώσει και το δωμάτιό του δεν φαίνεται πλέον τόσο τρομακτικό. Επιστρέφει στην κούνια του, κρατώντας σφιχτά την ζωγραφιά του, την οποία και τοποθετεί δίπλα στο μαξιλάρι του. Ηρεμεί και αποκοιμάται. Αποκαλύπτεται ότι στην ζωγραφιά απεικονίζεται η Μαριάννα, ο Δημήτρης και ο Παύλος στη μέση, κρατώντας τους γονείς του από τα χέρια, χαμογελαστός.

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

Η εξάρτηση από το διαδίκτυο και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια είναι φαινόμενο της σύγχρονης πραγματικότητας. Ο σύγχρονος άνθρωπος που ζει στην πόλη και δουλεύει όλη τη μέρα, είναι δύσκολο να δραπετεύσει. Έτσι το computer μετατρέπεται σε ένα παράθυρο προς ένα νέο κόσμο. Οι ήρωες της ιστορίας μου είναι μια 3μελής οικογένεια, δυο γονείς και ένα μικρό αγόρι. Οι γονείς προκειμένου να ξεφύγουν από τη ρουτίνα της καθημερινότητας τους, παίζουν ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι κάθε βράδυ. Αποκόβονται από την πραγματικότητα και για λίγες ώρες της ημέρας ζουν μέσα σε αυτό. Η επιλογή τους αυτή, έχει άμεσες επιπτώσεις στη σχέση τους με το μικρό τους γιο, ο οποίος τους αποζητά το βράδυ και δεν μπορεί να τους βρει. Στο σκοτεινό παιδικό του δωμάτιο, το αγόρι έρχεται αντιμέτωπο με τους φόβους του. Προκειμένου να τους αντιμετωπίσει φτιάχνει με τη σειρά του, τη δική του ‘όμορφη’ πραγματικότητα, ζωγραφίζοντας σε ένα λευκό χαρτί.


Φωτογραφίες σχετικές με το σενάριο

Φωτογραφία 1 , Φωτογραφία 2 , Φωτογραφία 3

Διαβάστε τo σενάριo

Το σενάριο δεν είναι ελεύθερα διαθέσιμο. Αν ενδιαφέρεστε να το διαβάσετε ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Ο σεναριογράφος δεν επιθυμεί να σχολιαστεί το σενάριό του.