Τακ - Τικ

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος Αρμάγος Παναγιώτης

Στοιχεία Σεναρίου

Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2010 3 3' Μυθοπλασία Κωμωδία

Σύνοψη

Δύο διαφορετικοί άνθρωποι ένας στέλεχος και ένας ρολογάς συνειδητοποιούν ότι ο χρόνος μετράει ανάποδα οδηγώντας στην «καταστροφή» του κόσμου μηδενίζοντας τον. Η σύγκρουση των απόψεων τους για την έννοια του χρόνου και τον τρόπο που τον ξόδεψε ο καθένας αποκαλύπτουν το τραγελαφικό χρώμα της μοντέρνας ζωής. Μιας ζωής που συνδυάζεται όλο και πιο πολύ με την μέτρηση του χρόνου, την εξίσωση του σε χρήμα και την σπατάλη αυτού σε προετοιμασία.

Περίληψη

Ένας πετυχημένος κατά τα φαινόμενα άντρας κουστουμαρισμένος με ένα χαρτοφύλακα στο ένα χέρι, ονόματι Ρόη, τινάζει το μανίκι του για να δει πόση ώρα έχει ακόμα για την ετήσια συνάντηση στελεχών της εταιρίας. Ξαφνιασμένος βλέπει το δευτερολεπτοδείκτη να χτυπάει ένα δευτερόλεπτο πίσω και μετά να συνεχίζει κανονικά την πορεία του. Αναστατωμένος για αυτή την απώλεια χρόνου, μιας και έχει τόσο σφιχτά προγραμματισμένη την ζωή του, τρέχει σε ένα ρολογάδικο ενός φίλου του, του Λάργκο. Ο Λάργκο ξέρει για την γρήγορη ζωή του Ρόη και τον πειράζει συνέχεια με φιλοσοφίες που έχει αποκτήσει από τον άπλετο ελεύθερο χρόνο που του έχει παραχωρήσει ο αντισυμβατικός τρόπος ζωής του. Αν και ο ίδιος πιστεύει ότι ο «ελεύθερος χρόνος» είναι ένα οξύμωρο της μοντέρνας κοινωνίας διατίθεται να φτιάξει το ρολόι. Παρόλη την εμπειρία του αδυνατεί να βρει την βλάβη πράγμα που τον οδηγεί στο πιο τρελό συμπέρασμα. Ότι ο χρόνος γυρίζει ανάποδα με σκοπό την «καταστροφή» του κόσμου γυρνώντας στο τίποτα της αρχής. ‘Όπως ο ίδιος λέει είναι σαν να γυρνάς μια βιντεοταινία από το τέλος της στην αρχή πατώντας ενδιάμεσα κάποιος το Play για να δει κάποιες σκηνές της. Έτσι κανείς δεν θα μπορέσει να καταλάβει τι πραγματικά συμβαίνει ζώντας κομμάτια του παρελθόντος του χωρίς την τωρινή του γνώση. Οι δύο φίλοι συζητούν που τελικά ξόδεψαν τον χρόνο τους με τον Ρόη να έχει στην μνήμη του γεγονότα από συναντήσεις, συνεντεύξεις για δουλειά, διάβασμα, με λίγα λόγια ότι τον έφτασε στο σήμερα και απογοητεύεται για την ματαιότητα του. Ο Λάργκο τον καθησυχάζει λέγοντας του ότι δεν ήταν λάθος οι επιλογές του και ότι η σκληρή δουλειά για να πετύχει τον στόχο του ήταν αυτό που του έδινε την «ζωή» για να συνεχίσει. Ο Ρόη δεν δείχνει πεπεισμένος και σίγουρα όχι διατεθειμένος να ξαναζήσει παλιά κομμάτια της ζωή του. Γι’ αυτό ο Λάργκο του χαμογελά και του λέει να το ζήσει μιας και είναι το μόνο που έμεινε να κάνουν. Μια γρήγορη σκηνή μας γυρνάει στο παρελθόν που ο 22χρονος πια Ρόη είναι σκυμμένος πάνω από ένα γραφείο που φωτίζεται από μια μικρή λάμπα. Είναι γεμάτο βιβλία και ο μικρός Ρόη αγχωμένος κρατώντας ένα μολύβι με το ένα χέρι και μπλέκοντας τα δάχτυλα του στα μαλλιά του με το άλλο νιώθει σιγουριά ότι θα προλάβει να είναι έτοιμος για την επόμενη μέρα αλλά μέσα του ακόμα αμφιβάλλει.

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

 


Διαβάστε τo σενάριo

Το σενάριο δεν είναι ελεύθερα διαθέσιμο. Αν ενδιαφέρεστε να το διαβάσετε ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Ο σεναριογράφος δεν επιθυμεί να σχολιαστεί το σενάριό του.