Δεκάτη Ιουνίου

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος ΓΚΟΒΑ ΜΑΡΙΑ

Στοιχεία Σεναρίου

Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2009 3 3' Πειραματικό Κοινωνική

Σύνοψη

Χαμένη μέσα στην έρημη πόλη του υποσυνειδήτου της, μια νεαρή γυναίκα έρχεται αντιμέτωπη με την αλήθεια. Μοιάζει να μη ζουν άνθρωποι εδώ κι όμως ,εκείνη αναζητά τη λύση μέσα στα στενά δρομάκια και τα μισογκρεμισμένα κτίρια.Ίσως τελικά αυτό που ψάχνει να βρίσκεται στην άλλη πλευρά της πόλης, στο δρόμο με τα φώτα. Ίσως όμως να είναι πια αργά για να γυρίσει πίσω.

Περίληψη

Χαμένη μέσα στην έρημη πόλη του υποσυνειδήτου της, μια γυναίκα αναζητά τη λύση ή τη λύτρωση. Οι χαμένες της ελπίδες,τα όνειρα της, οι φόβοι της, οι προσωπικές της ερινύες, παίρνουν μορφή και την οδηγούν πολύ βαθειά μέσα στη γη εκεί που δεν υπάρχει καθαρός αέρας, ούτε φως ,ούτε ζωή. Κι όμως εκεί μέσα βρίσκεται η ελπίδα, ντυμένη με ένα ολόλευκο ρούχο, και της χαμογελά. Και είναι κομμάτι από εκείνη, παιδί δικό της. Στην επαναφορά της στον κόσμο που όλοι αντιλαμβανόμαστε ως πραγματικό, καλείται να πάρει μια απόφαση. Καλείται να πει εκείνο το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο Όχι . Αν δεν είναι ήδη αργά .

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας ένα ποίημα του Κωνσταντίνου Καβάφη, που αφορά άμεσα την ιστορία που θέλω να αφηγηθώ μέσα απο το σενάριο μου και που αποτέλεσε βασική πηγή έμπνευσης της: Che Fece... Il Gran Rifiuto. Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο Όχι να πούνε. Φανερώνεται αμέσως όποιος το 'χει έτοιμο μέσα του το Ναι και λέγοντας το πέρα πηγαίνει στη τιμή και στη πεποίθησή του. Ο αρνηθείς δε μετανιώνει. Αν ρωτιούνταν πάλι όχι θα ξανάλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει εκείνο τ' όχι -το σωστό- σε όλη τη ζωή του.


Φωτογραφίες σχετικές με το σενάριο

Φωτογραφία 1

Διαβάστε τo σενάριo

Το σενάριο δεν είναι ελεύθερα διαθέσιμο. Αν ενδιαφέρεστε να το διαβάσετε ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Ο σεναριογράφος δεν επιθυμεί να σχολιαστεί το σενάριό του.