ΚΡΥΠΤΟΜΝΕΙΑ

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος KYRIAKIDIS NIKOS

Στοιχεία Σεναρίου

Τίτλος στα αγγλικά
KRYPTOMNIA
Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2010 3 3' Μυθοπλασία Περιπέτεια

Σύνοψη

Όσα διαδραματίζονται ίσως συμβαίνουν μόνο μέσα στο μυαλό του Κίμωνα, ενώ κοιμάται για λίγο μέσα στον κινηματογράφο παρακολουθώντας την ταινία Ο ΦΥΓΑΣ. Ίσως πάλι ο Κίμωνας να «ζει» μέσα στο μυαλό του γεγονότα που συμβαίνουν στην ταινία. Είναι μια παγίδα στον θεατή που, παρακολουθώντας την λογική σειρά της αφήγησης, παρασύρεται σε μια παραδοξότητα. Το στόρυ τελειώνει όπως αρχίζει, ο χρόνος επαναλαμβάνεται κυκλικά, ο ήρωας παρακολουθεί τον εαυτό του.

Περίληψη

Περίληψη Ο Κίμωνας ξυπνά κυνηγημένος μέσα στο Σινέ Ολυμπιάς. Από μια διαταραχή του νου δεν θυμάται ποιος είναι, δεν γνωρίζει ούτε ποιος, ούτε γιατί τον κυνηγά. Καταφεύγει σε ένα ξενοδοχείο, όπου και αλλάζει την εικόνα του. Η μόνη του άκρη είναι μια διεύθυνση κάπου έξω από την πόλη. Από εκεί ξεκινά να παρακολουθεί κάποιον που του φαίνεται οικεία φυσιογνωμία. Η παρακολούθηση καταλήγει μέσα στο Σινέ Ολυμπιάς με τον Κίμωνα στο ρόλο του διώκτη και τον άγνωστο άνδρα στο ρόλο διωκόμενου, σε μια επανάληψη της αρχικής σκηνής, με αντίθετη οπτική «ματιά». Τα πρόσωπα • Ο Κίμωνας, σαραντάρης μελαχρινός άντρας, καλοντυμένος, αν και ατημέλητος και ταλαιπωρημένος, πιθανά χειρουργός που διαμένει σε μεγαλοαστικό προάστιο. • Φωνή έντρομης γυναίκας • Ταξιτζής • Φαρμακοποιός

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

Προκειται για μια άσκηση στο παράδοξο. Το πλάισιο είναι κινηματογράφος μέσα στον κινηματογράφο. Σε πρώτο επίπεδο έχουμε μια ιστορία καταδίωξης και φυγής. Σε δεύτερο επίπεδο έχουμε ένα "πλέξιμο" της κινηματογραφικής πραγματικότητας με τις σκέψεις, τους φόβους και τα συναισθήματα του ήρωα. Έχουμε προβολή της κινηματογραφικής πραγματικότητας του θεατή στην κινηματογραφική πραγματικότητα του ήρωα. Η "λογική" ερμηνία όλων αυτών είναι η νευροφυσική πάθηση Κρυπτόμνεια, φανταστική και κινηματογραφική και η ίδια. Εδώ τελειώνει η κινηματογραφική "απάτη" (κατά το "οφθαλμαπάτη"). Το έργο είναι έμα κλείσιμο του ματιού για τους φίλους του κινηματογράφου.


Διαβάστε τo σενάριo

Μπορείτε να στείλετε email στο σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Γράψτε τα σχόλιά σας για το σενάριο.

Όνομα *

Σχόλια *

Γράψτε τον κωδικό *