Μία και μόνο ευκαιρία

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος Μανάβη Ελισάβετ

Στοιχεία Σεναρίου

Τίτλος στα αγγλικά
THE CHANCE WE ALL DESERVE
Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2008 3 5' Μυθοπλασία Δράμα

Σύνοψη

Η Ζωή 13 ετών είναι παιδί χωρισμένων γονιών, του Τάσου και της Μάρθας και επισκέπτεται τον πατέρα της μόνο τα σαββατοκύριακα. Πατέρας και κόρη εκείνη την κυριακή μαλώνουν και ενώ έχουν κανονίσει να πάνε και οι τρεις μαζί στο σινεμα, η μητέρα της την παίρνει και φεύγουν. Στο γυρισμό από το σινεμά η Ζωή έχει μετανιώσει για όσα είπε αλλά είναι πια αργά..το ίδιο κιόλας βράδυ ο Τάσος πεθαίνει και η Ζωή χάνει για πάντα την ευκαιρία να ζητήσει συγγνώμη.

Περίληψη

Η Ζωή 13 ετών είναι παιδί χωρισμένων γονιών, του Τάσου και της Μάρθας και επισκέπτεται τον πατέρα της μόνο τα σαββατοκύριακα. Μία Κυριακή ο Τάσος και η Ζωή μαλώνουν και ο Τάσος τη χτυπά. Ανταλλάζουν βαριές κουβέντες και ενώ ο Τάσος έχει ήδη μετανιώσει για όσα είπε και έκανε, η Ζωή φαίνεται αμετανόητη και πολύ θυμωμένη μαζί του. Τη στιγμή εκείνη χτυπά το κουδούνι η Μάρθα, που ήρθε για να πάνε όλοι μαζί σινεμά. μαθαίνει για το τι έγινε από το ένοχο ύφος του Τάσου, ο οποίος με όσα έγιναν ξέχασε οτι το είχαν κανονίσει, και παίρνει τη Ζωή γρήγορα και φεύγουνε από το σπίτι του. Πηγαίνοντας στο σινεμά, το παιδί είναι ακόμα πολύ θυμωμένο και η Μάρθα το επιπλήττει για τη συμπεριφορά απέναντι στον πατέρα του. Όσο παρακολουθούν οι δυό τους την ταινία χτυπάει το κινητό της Μάρθας και είναι ο Τάσος αλλά εκείνη δεν απαντά..Στο γυρισμό η Ζωή δείχνει μετανιωμένη για όσα είπε, καλεί την πατέρα της για να ζητήσει συγγνώμη αλλά ο Τάσος δεν απαντά. Όταν φτάνουν σπίτι η Μάρθα πληροφορείται τηλεφωνικά το θάνατό του αλλά δεν μιλάει στη Ζωή μετά από όλη αυτή την κατάσταση. Το πρωί η Ζωή συναντά σε μία ονειρική σκηνή τον πατέρα της ο οποίος την απαλύνει από τις τύψεις και την προϊδεάζει για την απουσία του. Μετά από το ρεαλιστικό της ξύπνημα μαθαίνει για το θάνατο με αφορμή το τηλεφώνημα ενός αγνώστου και χάνει τις αισθήσεις της..Τη συνεφέρει η Μάρθα, την οποία τελικά η Ζωή κατηγορεί για το οτι δεν της έδωσε την ευκαιρία να ζητήσει συγγνώμη.. Την ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΥΚΑΙΡΙΑ που όλοι έχουμε και αξίζουμε (?) για ένα τελευταίο σ' αγαπώ και ένα συγγνώμη πριν χάσουμε για πάντα ένα πολύ δικό μας άνθρωπο!

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

Η σεναριακή ιδέα είναι βασισμένη στην παρατήρηση της ψυχολογίας των ενοχών που επέρχονται με το θάνατο αγαπημένου προσώπου στο οποίο δεν δείξαμε τα συναισθήματα αγάπης που νιώθαμε λίγο πριν το χάσουμε από κοντά μας για πάντα. Η μοναδική ευκαιρία που έχουμε για να δείξουμε τα συναισθήματά μας υπάρχει πάντα και σε κάθε στιγμή που το συναντάμε και δεν πρέπει να χάνεται. Δεν είναι τυχαίο αλλά αντίθετα απόλυτα καθημερινό είναι το γεγονός πως η πρώτη σκέψη μας με το άκουσμα του θανάτου του τρέχει στην τελευταία συνάντηση..σε αυτή που είχες τη μία και μοναδική ευκαιρία να πεις μία συγγνώμη και ένα σ' αγαπώ..


Διαβάστε τo σενάριo

Το σενάριο δεν είναι ελεύθερα διαθέσιμο. Αν ενδιαφέρεστε να το διαβάσετε ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Ο σεναριογράφος δεν επιθυμεί να σχολιαστεί το σενάριό του.