TELEYTAIA BALIA (ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΠΑΛΙΑ)

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος Κυριακίδης Νίκος

Στοιχεία Σεναρίου

Τίτλος στα αγγλικά
LAST BALL
Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2011 1 1' Μυθοπλασία Δράμα

Σύνοψη

Θέμα - σύνοψη Η υπερπροσπάθεια ενός παίκτη του σκουός στην αναμέτρησή του με τον ανυπέρβλητο τοίχο-αντίπαλο έχει μοιραία κατάληξη.

Περίληψη

Περίληψη Ένας παίκτης του σκουός (τένις δωματίου) ανταλλάσσει μπαλιές με «αντίπαλο» τον τοίχο. Η ένταση και η δύναμη του παιχνιδιού αυξάνονται και φτάνουν σε οριακό σημείο για τη φυσική αντοχή του παίκτη. Ο αγώνας δυναμώνει, μέχρι που ο τοίχος γεμίζει με κηλίδες από αίμα. Ο παίκτης αιμορραγεί από τη μύτη του, λόγω της υπερπροσπάθειας που καταβάλει. Ωστόσο, συνεχίζει την προσπάθειά του. Η τελευταία του μπαλιά είναι μοιραία. Η μπάλα χτυπάει από τοίχο σε τοίχο και σταματάει στο σώμα του παίκτη που βρίσκεται αναίσθητος στο δάπεδο. Το παιχνίδι τελείωσε. Το ανίκητο νίκησε και πάλι.

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

Πρόθεση Να καταδειχθεί η αυτοπαγίδευση ενός ανθρώπου στη -χωρίς όριο και λογική- αναμέτρησή του με ό,τι υπάρχει γύρω του, αλλά και τον ανταγωνισμό με τον ίδιο του τον εαυτό. Σχηματικά, ένας άνθρωπος μέσα στη σάλα του σκουός μοιάζει με ένα πείραμα στη γυάλα, όπως το ποντίκι στο παιχνίδι-ρόδα του κλουβιού του. Το παιχνίδι με την μπάλα είναι μια απεικόνιση της επιθετικότητας. Βολές και χτυπήματα, δύναμη και πόνος. Οι κόκκινες γραμμές του γηπέδου ταιριάζουν με τις κόκκινες κηλίδες από αίμα και έρχονται σε αντίθεση με τον άσπρο τοίχο. Τέλος, ο άσπρος τοίχος μπορεί να είναι το όριο ζωής και θανάτου.


Διαβάστε τo σενάριo

Μπορείτε να στείλετε email στο σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Γράψτε τα σχόλιά σας για το σενάριο.

Όνομα *

Σχόλια *

Γράψτε τον κωδικό *