Συνεργάτες

Λιβιεράτος Αντώνης (Μουσικός)

1982
Οι Αντώνης Λιβιεράτος (όργανο, συνθεσάιζερ, κιθάρες, φωνητικά) και Βαγγέλης Μπουλουχτσής (μπάσο, κιθάρες, φωνητικά) ιδρύουν στα Γιάννενα το -"καλτ" σήμερα- γκρουπ Κεφάλαιο 24.

1984
Το Κεφάλαιο 24 ολοκληρώνει την πρώτη του, διάρκειας μιας ώρας κασέτα με οργανικό υλικό.Μετά απο αμφιταλαντεύσεις, αποφασίζει τελικά να μη την κυκλοφορήσει.
Κάποιες απ' τις ηχογραφήσεις φτάνουν στο ραδιόφωνο. Το γκρουπ αρχίζει ν' αποκτά (υπογείως) κάποια φήμη.

1985
Το Κεφάλαιο 24 εμπλέκεται για πρώτη φορά με την κυκλοφορία ανεξάρτητης-σπιτικής παραγωγής κασετών. Εμφανίζεται για πρώτη (!) επίσης φορά live.

1986
Το Κεφάλαιο 24 γράφει τη μουσική για την ταινία μικρού μήκους του Σπύρου Βλέτσα "Προς το τέλος της Διαδρομής".
Ο Αντώνης Λιβιεράτος κυκλοφορεί ("incognito") την πρώτη του σόλο απόπειρα (πάντα σε κασέτα) ως "Έγχρωμο Γάλα".

1987
Το Κεφάλαιο 24 μεταφέρει, οριστικά, την έδρα του στην (γενέτειρα του Λιβιεράτου) Αθήνα.

1988
Κυκλοφορεί ο πρώτος (αγγλόφωνος) δίσκος του γκρουπ με τίτλο "Tin Invaders". Σε πείσμα της φήμης avant guard πειραματιστών που τους συνοδεύει απο χρόνια, το "Tin Invaders" έχει σαφή pop προσανατολισμό. Ο δίσκος παίρνει εξαιρετικές κριτικές.

1989- 1990
Το Κεφάλαιο 24 διευρύνεται σε κουαρτέτο με την προσθήκη του κιθαρίστα Περικλή Μπουλουχτσή (αδερφού του Βαγγέλη) και του ντράμερ Γιάννη Μήτση. Στήνει ένα στοιχειώδες στούντιο και αρχίζει να ηχογραφεί.

1991
Τελευταία συναυλία του κουαρτέτου στα Γιάννενα τον Ιούνη. Ο Μήτσης αποχωρεί, οι υπόλοιποι αποφασίζουν να συνεχίσουν ως τρίο. Ολοκληρώνουν την επεξεργασία του υλικού που είχε ηχογραφηθεί την προηγούμενη διετία. Το "Ευρετήριο των Συμπτώσεων" είναι έτοιμο τον Νοέμβρη της ίδιας χρονιάς.

1992- 1993
Άκαρπη αναζήτηση εταιρείας για την κυκλοφορία του "Ευρετηρίου των Συμπτώσεων".
Ο Αντώνης Λιβιεράτος οργανώνει το προσωπικό του στούντιο.
Αρχίζει να δουλεύει πάνω σε νέο υλικό ως ντουέτο με τον κιθαρίστα Σωτήρη Δεμπόνο.

1994
Ζωντανές εμφανίσεις των Αντώνη Λιβιεράτου και Σωτήρη Δεμπόνου σε μικρούς χώρους της Αθήνας.
Το δισκογραφικό αδιέξοδο συνεχίζεται.

1995
Οι Λιβιεράτος -Δεμπόνος συνυπογράφουν τη μουσική για δυο θεατρικές παραστάσεις.
Το Κεφάλαιο 24 καταλήγει σε συμφωνία με την δισκογραφική εταιρεία Hitch-Hyke

1996
Το "Ευρετήριο των Συμπτώσεων" κυκλοφορεί, τελικά, τον Γενάρη.
Οι Αντώνης Λιβιεράτος και Σωτήρης Δεμπόνος γράφουν τη μουσική για δυο ακόμα θεατρικές παραστάσεις, καθώς και για την ταινία μικρού μήκους του Κυριάκου Χατζημιχαηλίδη "Του Χάρου τα Δόντια", που προβάλλεται στο φεστιβάλ της Δράμας την ίδια χρονιά.

1997
Η μουσική της ταινίας "Του Χάρου τα Δόντια", κυκλοφορεί τον Γενάρη σε enhanced-CD που περιλαμβάνει και ολόκληρη την ταινία σε μορφή CD-ROM.
Λίγο μετά την ολοκλήρωση στις αρχές του καλοκαιριού της ηχογράφησης του πρώτου, σχεδόν κλασικού σήμερα προσωπικού δίσκου του "Το Τεράστιο Κίτρινο Πράγμα", ο Αντώνης Λιβιεράτος ηχογραφεί και κάνει την παραγωγή και στον πρώτο δίσκο του συγκροτήματος Woofer.
"Το Τεράστιο Κίτρινο Πράγμα" κυκλοφορεί τον Δεκέμβρη και αποσπά απο θετικά ως διθυραμβικά σχόλια απ' το σύνολο του μουσικού τύπου.

1998
Συναυλίες (απ' τον Φλεβάρη και μετά), με το υλικό του "Τεράστιου Κίτρινου Πράγματος" να υποστηρίζεται επι σκηνής απ' τα τύμπανα του Μάριου Σαρακηνού, το μπάσο του Άκη Μπογιατζή και τα πλήκτρα, τις κιθάρες και τα φωνητικά του Αντώνη Λιβιεράτου. Απ' τον Οκτώβρη το σχήμα διευρύνεται με την προσθήκη του βιολιού του Γιώργου Κίτσιου.
Οι Λιβιεράτος και Δεμπόνος γράφουν τον Απρίλη τη μουσική για μια ακόμα θεατρική παράσταση.
Συμμετοχή του Αντώνη Λιβιεράτου με δυο κομμάτια (εκ των οποίων το ένα ολοκαίνουργιο) στη συλλογή "Pocket Ozonizer" που κυκλοφορεί τον Μάη.
Παράλληλη εμπλοκή του Λιβιεράτου στο προσωπικό σχήμα του Άκη Μπογιατζή "Sigmatropic" όπου παίζει πλήκτρα, κιθάρες, ηχογραφεί και κρατάει τον ρόλο του συμπαραγωγού και στις δυο κυκλοφορίες τους μεσ' στη χρονιά.
Πρώτη εμφάνιση του όρου hobART phASe (studio ή system).

1999
Το ΕΡ "Κόκκινος Ουρανός" του Αντώνη Λιβιεράτου κυκλοφορεί την άνοιξη.
Σχεδόν ταυτόχρονη κυκλοφορία του (επίσης ΕP) των Sigmatropic "If you were me". Ο Λιβιεράτος συμμετέχει τόσο σ' αυτό όσο και στο live σχήμα των Sigmatropic, το οποίο είναι, πλέον, επίσης πλήρως ενεργό.
Στο συναυλιακό σχήμα του Αντώνη Λιβιεράτου προστίθενται απ' το φθινόπωρο ο κιθαρίστας Στάθης Ιωάννου και ο Μανώλης Αγγελάκης στον ρόλο του ηχολήπτη.

2000
Ο Αντώνης Λιβιεράτος συμμετέχει ως μουσικός στην ηχογράφηση των δίσκων "Σταματίνα" του Μανώλη Αγγελάκη και "Ουράκας" του Σωτήρη Δεμπόνου. Είναι επίσης υπεύθυνος για την τελική μίξη του τελευταίου.
Τον Απρίλη κυκλοφορεί το "Πλαστικό Κουτί", το νέο διπλό CD του Αντώνη Λιβιεράτου, σαφώς η πιο ώριμη και ολοκληρωμένη δουλειά του ως τώρα.
Τον ίδιο μήνα είναι, επι τέλους, έτοιμο τόσο το βίντεο κλιπ για το κομμάτι "Κόκκινος Ουρανός", όσο και το website που επισκέπτεσθε αυτή τη στιγμή.
Τον Μάη ολοκληρώνει τη μουσική για την ταινία μικρού μήκους "Φωταγωγός" του Γιάννη Βεσλεμέ που διακρίνεται στο φεστιβάλ της Δράμας αργότερα την ίδια χρονιά.
Τον Ιούνη εμπλέκεται στον σχηματισμό των Illegal Operation που κάνουν την παρθενική τους εμφάνιση στο 2ο Athens Blues Festival με το προσωρινό όνομα hobART phASe Blue Project.

2001
Το "Πλαστικό Κουτί" περιλαμβάνεται στη λίστα με τα καλύτερα της χρονιάς πολλών εντύπων και διαδικτυακών περιοδικών.
Το πρώτο single των Illegal Operation με τίτλο "Space Boogie" κυκλοφορεί στις 28 Φλεβάρη. Ακολουθεί το -επίσης single- "Careless Love" τον Μάη και τέλος το LP "Blue Project" τον Ιούνη. Οι συναυλίες τους συσπειρώνουν έναν διαρκώς αυξανόμενο πυρήνα θερμών φίλων του γκρούπ. Οι κριτικές είναι απο θετικές μέχρι ενθουσιώδεις.
Ο Λιβιεράτος παρουσιάζει τρία ανοιξιάτικα live (απ' τα οποία το ένα solo) εν είδει concept. Γράφει τη μουσική για την ταινία μικρού μήκους του Κυριάκου Χατζημιχαηλίδη "Οι άντρες δεν κλαίνε".
Συμμετοχή του Αντώνη Λιβιεράτου στο φεστιβάλ medi@terra_01 που γίνεται στο Λαύριο τον Σεπτέμβρη.

2002
Οι Αντώνης Λιβιεράτος & Σωτήρης Δεμπόνος γράφουν τη μουσική για μιαν ακόμα θεατρική παράσταση ("Αγάπη για 7 κούκλες" του Πολ Γκάλλικο απ' τον Θεατρικό Οργανισμό "Στιγμή" (Φεβρουάριος).
Το Κεφάλαιο 24 επανεμφανίζεται τστη σκηνή για 2 συναυλίες μετά απο 11 χρόνια για να γιορτάσει τα εικοστά του γενέθλια (Μάης).
Οι Illegal Operation κυκλοφορούν το enhanced-CD "The Bust" (Σεπτέμβρης).
Ο Λιβιεράτος κυκλοφορεί τον τέταρτο σόλο δίσκο του "Mother Tongue" (Δεκέμβρης).

2003
Ο Αντώνης Λιβιεράτος αποχωρεί απο τους Illegal Operation.
Σχηματίζει μαζί με τους Blue Frog (κινούμενες εικόνες), Στέλιο Γρίβα (κρουστά), Βανέσα Σπινάσα (χορός) και Dj Marble (πλατώ) το βραχύβιο σχήμα B.L.OB. το οποίο πραγματοποιεί τρεις μόνο συναυλίες βασισμένες στο υλικό του "Mother Tongue"
Οι Αντώνης Λιβιεράτος & Σωτήρης Δεμπόνος γράφουν τη μουσική για την θεατρική παράσταση ("Η Τρελο Βγενιώ" της Ινές Κανιατί απ' τον Θεατρικό Οργανισμό "Στιγμή" (Απρίλιος).
Γράφει τη μουσική για την ταινία μικρού μήκους του Κυριάκου Χατζημιχαηλίδη "Ύστατη Προσπάθεια".
Συνυπογράφει με τον 'Ακη Μπογιατζή την παραγωγή του άλμπουμ "16 Haiku and Other Stories" των Sigmatropic.

2004
Οι Αντώνης Λιβιεράτος & Σωτήρης Δεμπόνος γράφουν τη μουσική για την θεατρική παράσταση ("Μια στιγμή πριν" του Σέρτζι Μπελμπέλ που ανεβάζει ο Θεατρικός Οργανισμός "Στιγμή" (Φεβρουάριος).
Εμφανίζονται ενώπιον κοινού μετά απο μερικούς μήνες προετοιμασίας οι DR. ATOMIK. Το σχήμα που τροφοδοτείται με το νέο υλικό του Λιβιεράτου περιλαμβάνει τον ίδιο (φωνή, κιθάρα, πλήκτρα, ηλεκτρονικά), Γιάννη Νικολάου (κινούμενες εικόνες, ηλεκτρονικά) και υποστηρίζεται απο αρκετούς άλλους μουσικούς. (Μάρτιος). Το σχήμα μετά από μερικές αλλαγές στη σύνθεσή του διακόπτει τελικά τη συναυλιακή του δραστηριότητα (αρχές Ιουνίου).
Ο Αντώνης Λιβιεράτος συμμετέχει παίζοντας όργανο σ' ένα κομμάτι στην ηχογράφηση του "St. Stranger", πρώτου προσωπικού δίσκου της Carla Torgerson. (Ιούνιος)
Ο Αντώνης Λιβιεράτος γράφει την μουσική για το ντοκιμαντέρ "Inside Outlook" του Ανδρέα Οικονομάκη. (Ιούλιος)
Επανενεργοποιείται πλήρως το Κεφάλαιο 24 με αναλλοίωτη σύνθεση (Αντώνης Λιβιεράτος, Βαγγέλης Μπουλουχτσής, Περικλής Μπουλουχτσής). Το τρίο πραγματοποιεί δυο συναυλίες στο τέλος της χρονιάς (στα Γιάννενα και την Αθήνα) με νέο υλικό του οποίου δρομολογείται και η ηχογράφηση. (Νοέμβριος)

2005
Το Κεφάλαιο 24 δίνει μιά σειρά συναυλιών στην Αθήνα και μία στην Πάτρα. Οι συναυλίες ηχογραφούνται σε πολυκάναλο.
Τον Απρίλιο το Κεφάλαιο 24 συμμετέχει (ως... κιθαριστικό τρίο) στο αφιερωμένο στην αυτοσχεδιαστική χρήση της κιθάρας διεθνές φεστιβάλ "Strings of difference", στο Μικρό Μουσικό Θέατρο, στην Αθήνα.
Επαναδραστηριοποιούνται πλήρως συναυλιακά οι DR.ATOMIK με νέα σύνθεση: Αντώνης Λιβιεράτος (φωνή, κιθάρα, πλήκτρα, ηλεκτρονικά), Άδωνις Γουλιέλμος(κιθάρες), Γιώργος Κίτσιος (βιολί, μαντολίνο), Γιάννης Νικολάου(κινούμενες εικόνες). (Ιούνιος)

Web site

http://www.livieratos.gr