Ιστορικά γεγονότα

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος Θεοδωρίδου Ναταλία

Στοιχεία Σεναρίου

Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2012 3 3' Μυθοπλασία Δράμα

Σύνοψη

Μια κόρη προσπαθεί να κατανοήσει το θάνατο της μητέρας της, τοποθετώντας τον σε μια σειρά παράξενων θανάτων ιστορικών προσώπων, από τον Αθηναίο νομοθέτη Δράκοντα, στο στωικό φιλόσοφο Χρύσιππο και τον Αναγεννησιακό συνθέτη Λουλύ.

Περίληψη

Ξεκινώντας από ένα δωμάτιο νοσοκομείου, περιπλανιόμαστε σε μια σειρά παράξενων θανάτων ιστορικά σημαντικών προσώπων: από τον Αθηναίο νομοθέτη Δράκοντα, που καταπλακώθηκε από δώρα, στον στωικό φιλόσοφο Χρύσιππο, που πέθανε από το γέλιο παρακολουθώντας το μεθυσμένο του γάιδαρο να τρώει σύκα, στον Αναγεννησιακό συνθέτη Λουλύ, που πέθανε επειδή χτύπησε το πόδι του την ώρα που διηύθυνε την ορχήστρα του, για να καταλήξουμε και πάλι στο αρχικό δωμάτιο νοσοκομείου. Εκεί, πεθαίνει μια άγνωστη και άσημη μητέρα, ανεξήγητα αλλά και με κάθε κανονικότητα. Με κάθε κανονικότητα για όλους, εκτός από την κόρη της.

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

Πρόθεσή μου είναι να δείξω πως το προσωπικό δράμα του καθενός φαντάζει, για τον ίδιο, εξίσου κοσμοϊστορικό με γεγονότα που κατά γενική αποδοχή κρίνονται άξια ιστορικής καταγραφής.


Διαβάστε τo σενάριo

Το σενάριο δεν είναι ελεύθερα διαθέσιμο. Αν ενδιαφέρεστε να το διαβάσετε ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Ο σεναριογράφος δεν επιθυμεί να σχολιαστεί το σενάριό του.