Οι μάσκες των εικόνων

Σεναριογράφοι

Σεναριογράφος Σιαφάκας Βασίλης

Στοιχεία Σεναρίου

Τίτλος στα αγγλικά
Pictures Masks
Έτος συγγραφής Αριθμός σελίδων Υπολογιζόμενη διάρκεια Κατηγορία Είδος
2009 3 4' Μυθοπλασία Κινηματογράφος του δημιουργού

Σύνοψη

Ένας καινούριος κόσμος, μια ιστορία, μια τελετουργία, μια συμβολική παραίσθηση...

Περίληψη

Σε ένα κόσμο όπου τα πρόσωπα των ανθρώπων είναι καλυμμένα με μάσκες που αντιπροσωπεύουν την πολιτική, θρησκευτική, ιδεολογική και κοινωνική τους ταυτότητα, δυο νέοι ξεφεύγουν σε μια γραφική παραλία. Η βουτιά στο νερό αποτελεί ουσιαστικά μια βουτιά στην αλλοτρίωση των βασικών κοινωνικών λειτουργιών τους, αλλά και στο αμετάβλητο των αξιών του μύθου των συμβόλων.

Κείμενο προθέσεων σεναριογράφου

Οι μάσκες των εικόνων θα προσπαθήσουν να αποτελέσουν μια κινηματογραφική απόπειρα στοχοποίησης και ανάδειξης της αλλοτρίωσης του μοντέλου των σημερινών κοινωνικών δραστηριοτήτων μέσα από τη δημιουργία μιας τελετουργικής κατάστασης που αποσκοπεί στην διάσταση της προσωπικότητας των ατόμων από τον κόσμο της εμπειρίας.Από την άποψη της δομής ο μύθος θα αποτελείται από ένα στοιχειώδες σύστημα συμβόλων και η χωροχρονικότητα της ταινίας θα είναι ιδιαίτερα αντιληπτή, αφού δεν θα διακόπτεται η πρόδηλη συνέχεια από το ένα πλάνο στο άλλο. Τέλος, κύριος στόχος της δημιουργίας μου προς τον θεατή θα είναι η κάταλυση, όσο το δυνατόν περισσότερο, του μηχανισμού της ταύτισης και η ανάδυση της αποστασιοποίησης, πετυχαίνοντας έτσι την παραγωγή ανεξάρτητων ιδεών και σκέψεων, οδηγώντας τα πράγματα προς την εξέλιξη.


Φωτογραφίες σχετικές με το σενάριο

Φωτογραφία 1 , Φωτογραφία 2 , Φωτογραφία 3

Διαβάστε τo σενάριo

Το σενάριο δεν είναι ελεύθερα διαθέσιμο. Αν ενδιαφέρεστε να το διαβάσετε ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το σεναριογράφο μέσω της παρακάτω φόρμας.

Όνομα *

Κείμενο προς το σεναριογράφο
(γράψτε οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και email, για να επικοινωνήσει ο σεναριογράφος μαζί σας) *

Γράψτε τον κωδικό *


Σχόλια επισκεπτών

Ο σεναριογράφος δεν επιθυμεί να σχολιαστεί το σενάριό του.